Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τι άλλο θα δούμε; Ναρκωτικό που σε κάνει κανίβαλο.

«Ο κανιβαλισμός στα χρόνια των ναρκωτικών». Στην εποχή όπου οι παραισθησιογόνες ουσίες συνδέονται με την ανθρωποφαγία, τα κρούσματα κανιβαλισμού αποδίδονται στο Cloud Nine (Σύννεφο Εννέα), μια συνθετική ναρκωτική ουσία που προκαλεί παραισθήσεις, ταχυκαρδίες, ναυτίες, παρανοϊκές ιδέες και απόκοσμη συμπεριφορά.
 Δύο ακόμα περιστατικά ανθρωποφαγίας καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Οι αμερικανικές αρχές έσπευσαν να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για το επικίνδυνο ναρκωτικό, γνωστό και ως ivory wave. Οσο για το τελευταίο περιστατικό;
Ενας άστεγος απείλησε ότι «θα φάει» δύο αστυνομικούς. Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος Μπράντον ντε Λεόν ήταν υπό την επήρεια της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας. Η δεύτερη υπόθεση αφορά τον 43χρονο Καρλ Ζακνό από τη Λουιζιάνα, που αποπειράθηκε να φάει το πρόσωπο του Τοντ Κρεντέρ, ο οποίος κατάφερε να τον ακινητοποιήσει με σπρέι.
Ολα ξεκίνησαν με τον Χάνιμπαλ του Μαϊάμι- τη ρεαλιστική εκδοχή του κινηματογραφικού ήρωα- που καταβρόχθισε μεγάλο μέρος του προσώπου ενός ιθαγενούς υπό το φως της ημέρας και ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, βρισκόταν υπό την επήρεια του περίφημου ivory wave όταν διέπραξε την ειδεχθή πράξη του.
Το ναρκωτικό περιέχει μια ουσία ανάλογη με εκείνη της κοκαΐνης. Η εξάρτηση ωστόσο που προκαλεί ακόμα και ύστερα από μία μόνο χρήση είναι έντονη και άμεση. Οπως ακριβώς και οι ψυχωτικού τύπου παραισθήσεις, οι οποίες οδηγούν σε άσκηση τυφλής βίας. Εκτιμάται ότι η βία μπορεί να φτάσει μέχρι τον κανιβαλισμό, παλινδρόμηση δηλαδή στην ταπεινή ζωώδη καταγωγή του ανθρώπου. Ενίοτε η βία μπορεί να λάβει και αυτοκαταστροφικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι προκαλεί αυτοκτονικές τάσεις σε σημείο που η κατάληξη μπορεί να είναι ακόμα και η αυτοχειρία. Οι παρενέργειες που προκαλούνται μετά τη λήψη ακόμα και πέντε μιλιγκράμ μπορούν να έχουν διάρκεια από μία ημέρα έως μία εβδομάδα.
Τελικά μήπως η ανθρωποφαγία έχει γίνει σημείο των καιρών μας; Μάλλον, αν λάβουμε υπόψη ότι στη Βραζιλία τρεις άντρες καταβρόχθισαν τις σάρκες τριών γυναικών, αφού τις δολοφόνησαν, στο πλαίσιο μιας κανιβαλιστικής τελετής για τον εξαγνισμό της ψυχής τους.

Δήμητρα Αθανασόπουλου
dimokratianews.gr