Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Bloomberg:Η Ελλάδα γίνεται Βαλκάνια στην θέση της …Σερβίας

«Η Ελλάδα γίνεται Βαλκάνια, η Σερβία εισέρχεται στην Ευρώπη σε κρίσιμες εκλογές» είναι ο τίτλος του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.
Και αναφέρεται στις εκλογές πoυ έγιναν την ίδια ημέρα στις δύο χώρες και τις συνέπειές τους:
«Δύο εκλογές έλαβαν χώρα στα Βαλκάνια στις 6 Μαΐου και όταν οι ιστορικοί κοιτάξουν πίσω, νομίζω ότι θα δουν ένα σημείο αλλαγής: την ημέρα που η Σερβία έδωσε τη θέση της στην Ελλάδα ως η πιο προβληματική χώρα της περιοχής» αναφέρει το Bloomberg.

Όμως το πρακτορείο το πάει και παραπέρα – κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί.
Αναφερόμενο στη ρήση του Ότο Φον Μπίσμαρκ που στα τέλη του 1800 δήλωσε ότι ο επόμενος πόλεμος στην Ευρώπη θα ξεκινήσει από «μια χαζομάρα στα Βαλκάνια», το Bloomberg γράφει ότι αυτό μπορεί να μην είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.
«Σε λίγα χρόνια μπορεί να είναι κοινή γνώση ότι ο θάνατος του ευρώ ή οτιδήποτε επιφυλάσσει το μέλλον της Ευρώπης, ξεκίνησε από μια χαζομάρα στα Βαλκάνια. Μόνο που τώρα, ο πόλεμος δεν φαίνεται πιθανός και η Σερβία δεν θα είναι ο φταίχτης. Η τιμή αυτή μένει στους ψεύτες Έλληνες ηγέτες, τους στατιστικολόγους τους και τις εκλογές, στις οποίες οι Έλληνες ψηφοφόροι διακινδύνευσαν τη θέση της χώρας τους στην Ευρώπη» αναφέρει το Bloomberg.
prionokordela.gr