Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η φορολογική πολιτική της παγκοσμιοποίησης δεν εχει όρια!

Μόλις λίγες ώρες «ζωής» είχε τελικά υπό το βάρος οξύτατων αντιδράσεων η πρόταση νόμου που βρισκόταν καθ' οδόν προς το ιταλικό Κοινοβούλιο για την επιβολή δημοτικού φόρου στους ιδιοκτήτες σκύλων και γάτων, με ζητούμενο την αύξηση των εσόδων δήμων και κοινοτήτων και τη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών προς αντιμετώπιση του θέματος με τα αδέσποτα ζώα.

Αντιδράσεις ήλθαν από όλες τις πλευρές. Πολίτες, φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις «εξεγέρθηκαν» λέγοντας ότι ενθαρρύνεται κατ' ουσίαν η εγκατάλειψη των ζώων στην Ιταλία της οικονομικής κρίσης. Πολιτικοί χαρακτήρισαν την πρόταση από «σουρεαλιστική» και «εξωπραγματική» έως «επαίσχυντη» και «ηλίθια».

Η σχετική πρόταση βρέθηκε επί ώρες στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο των μεγάλων ιταλικών μέσων ενημέρωσης, και έγινε «καυτό» θέμα συζήτησης στα κοινωνικά δίκτυα.
Η κυβέρνηση αρχικά φάνηκε να επικροτεί την πρόταση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, εν συνεχεία όμως εν μέσω του σάλου ανέκρουσε πρύμναν. Έως το απόγευμα της Παρασκευής η πρόταση είχε αποσυρθεί και όπως φάνηκε όλοι όσοι μετείχαν στην επιτροπή στην οποία συζητήθηκε αρνούνταν την «πατρότητά» της.
«Το μόνο που απέμεινε να φορολογηθεί είναι οι σύζυγοι και τα παιδιά» δήλωσε ο βουλευτής Ντομένικο Σκιλιπότι.
Οι οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων κατήγγειλαν πως η επιβολή ενός τέτοιου φόρου εν μέσω της οικονομικής κρίσης που διανύει η Ιταλία θα οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα και θα εγκαταλειφθούν περισσότερα ζώα. Οι οργανώσεις προτείνουν σταθερά πρωτοβουλίες υπέρ της υιοθεσίας των ζώων και της στείρωσης.

«Αυτή είναι μία πρωτοβουλία της εγκατάλειψης» δηλώνει ο Νίνο Μοραμπίτο της Legambiente στην εφημερίδα La Repubblica.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr