Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ισραήλ, εκπλήρωση των προθέσεων τους πάση θυσία.

O ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ συναντήθηκε αργά χθες με τον αμερικανό ομόλογό του Λίον Πανέτα κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στο Πεντάγωνο σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη στρατιωτική ποιοτική υπεροχή του Ισραήλ
(με την αμερικανική υποστήριξη για να διασφαλίζεται η στρατιωτική υπεροχή του Ισραήλ σε σχέση με τους γείτονές του), για το Ιράν, τη Συρία, τα επακόλουθα της Αραβικής Άνοιξης στην περιοχή", ανέφερε το Πεντάγωνο.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία, όπου η καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ έχει προκαλέσει το θάνατο 11.000 ανθρώπων, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να βεβαιώσουν το Ισραήλ για τη βούλησή τους να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει ατομικό όπλο. Η Ουάσινγκτον προσπαθεί επίσης να πείσει το εβραϊκό κράτος ότι η διπλωματία και οι κυρώσεις είναι μια αποτελεσματικότερη επιλογή από ένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.
Από την τελευταία επίσκεψη του Εχούντ Μπαράκ στο Πεντάγωνο στα τέλη Φεβρουαρίου, οι διαπραγματεύσεις επαναλήφθηκαν μεταξύ της ομάδας το 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία + Γερμανία) και του Ιράν. Το Ισραήλ, που κατηγορεί το Ιράν ότι διεξάγει τις διαπραγματεύσεις "για να κερδίσει χρόνο", κάλεσε την ομάδα 5+1 να επιδείξει αποφασιστικότητα στις συνομιλίες.
Στο τέλος της συνάντησής τους, ο Πανέτα και ο Μπαράκ παρέστησαν σε τελετή στο Πεντάγωνο για την Ημέρα του Ολοκαυτώματος, στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων, θυμάτων της γενοκτονίας των ναζί κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Γιαντ Βασέμ της Ιερουσαλήμ, που είναι αφιερωμένο στη μελέτη και τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε εκ νέου χθες την ιρανική απειλή.
"Οι άνθρωποι που αρνούνται να δουν την ιρανική απειλή δεν έμαθαν τίποτε από το Ολοκαύτωμα. Φοβούνται να πουν την αλήθεια, που σήμερα όπως εκείνη την εποχή υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να εξαφανίσουν εκατομμύρια Εβραίους. Αυτό είναι μια περιφρόνηση του Ολοκαυτώματος και μια προσβολή για τα θύματά του", δήλωσε ο Νετανιάχου.