Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κούρδοι πολεμιστές με πρωτοφανής ικανότητες.

Καταρρίπτοντας την τουρκική προπαγάνδα
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εικόνες καταριφθέντος τουρκικού μη-επανδρωμένου αεροσκάφους (ΜΕΑ) έδωσαν στην δημοσιότητα Κούρδοι αντάρτες. Πρόκειται για ένα μινι-ΜΕΑ Bayraktar-Β, προιόν της τουρκικής Baykar Makine τα οποία επιχειρούν εδώ και καιρό με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, κυρίως στην ΝΑ Τουρκία.

Πρόκειται για ένα mini-UAV αντίστοιχο του αμερικανικού RQ-11 Raven, εκτοξευόμενο με το χέρι, το οποίο μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά πολύτιμες δυνατότητες αναγνώρισης, παρακολούθησης, συλλογής πληροφοριών (ΙSR-intelligence, surveillance, and reconnaissance) σε μικρές μονάδες καταδρομών/πεζικού, με μέγιστη ακτίνα αποστολής της τάξης των 15 χιλιομέτρων και αυτονομία 60 λεπτών. Η αξία τέτοιων συστημάτων στον αντιαντάρτικο αγώνα που διεξάγουν οι Τούρκοι στο Βόρειο Κουρδιστάν είναι προφανής, όπως προφανής είναι και η δεινότητα των Κούρδων ανταρτών στο να καταρρίπτουν από ελικόπτερα μέχρι ΜΕΑ μεγέθους γλάρου…
Περισσότερες φωτογραφίες στο Εν Κρυπτώ και το σχετικό βίντεο εδώ.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σκοτώθηκε από πυρά ανταρτών του ΡΚΚ, ο 28χρονος Λοχίας (ΚΔ) Kemal Özdoğan του Τουρκικού Στρατού, που εμφανίζεται στη παρακάτω φωτογραφία να δίνει το τζάκετ του σε νεαρό Κούρδο αντάρτη για τις ανάγκες της τουρκικής προπαγάνδας.