Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Από τον Άη Στράτη έρχεται η απάντηση σε όσους μεταναστεύουν από την Ελλάδα. Είναι οι ελλαδίτες ακρίτες που κρατούν Θερμοπύλες. Άξιοι !!!

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. Μετά από 15 μέρες αποκλεισμού έφτασε το πλοίο στον Άη Στράτη. Ανεπιθύμητοι οι υποψήφιοι βουλευτές στο νησί
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο παρά πέντε των εκλογών και με τον κίνδυνο ένα ολόκληρο νησί να μην πάρει μέρος στην εκλογική διαδικασία, ώστε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία και να επαναλειτουργήσουν οι ακτοπλοϊκές γραμμές που είχαν αφήσει αποκομμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα τον ακριτικό Αη Στράτη.
Το νησί του ανατολικού Αιγαίου είχε μείνει χωρίς πλοίο από την Μεγάλη Παρασκευή λόγω βλάβης στο πλοίο «Ταξιάρχης» ενώ για κακή τύχη των κατοίκων του Αη Στράτη είχε σταματήσει παράλληλα και η σύνδεση με τη Λήμνο λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων στα πιστοποιητικά του πλοίου «Αιολίς» το οποίο επίσης απείχε από τα δρομολόγια.
Μιλώντας στο protothema.gr ο Δήμαρχος του Αη Στράτη Χαράλαμπος Μακρής εξέφρασε την αγανάκτησή του για προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην τροφοδοσία του νησιού, που για δύο εβδομάδες βρέθηκε στο έλεος του θεού «θύμα της «αθηναϊκής γραφειοκρατίας» κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αδυναμία να ανταποκριθεί σε στοιχειώδη συνταγματικές του υποχρεώσεις και να παρέχει τα αυτονόητα, όπως η συγκοινωνία».

Είναι χαρακτηριστικό πως τα σχολεία του ακριτικού Αη Στράτη δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη και παραμένουν κλειστά μετά τις διακοπές του Πάσχα καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καταφέρει ως σήμερα να επιστρέψουν στο νησί.
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του αποκλεισμού το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από τη Λέσβο ήταν αυτό που μετέφερε φάρμακα και τρόφιμα στο νησί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού «η πολιτεία πρέπει να παρέμβει τώρα για την εφαρμογή των όρων της δημόσιας σύμβασης και την άμεση δρομολόγηση άλλου πλοίου. Η αποκατάσταση της συγκοινωνίας του νησιού μας δεν αποτελεί μόνο συμβατική υποχρέωση της εταιρείας αλλά και συνταγματικό καθήκον της πολιτείας προς τους κατοίκους του νησιού μας αυτούς που στην Αθήνα τους λέτε “ακρίτες”».