Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Φανταστείτε μια εκδήλωση στην Τουρκία από 'Έλληνες' για τους πεσόντες Έλληνες μαχητές!

Η «τουρκική» Νεολαία Κομοτηνής σε νέες περιπέτειες…Η Ένωση «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής, ένας ακόμα δούρειος ίππος, εντός των τειχών, διοργάνωσε στην Κομοτηνή εκδήλωση- συζήτηση για να γιορτάσει την τουρκική νίκη στην μάχη της Καλλίπολης, το 1916. Ομιλητές στο πάνελ ήταν ο πρόεδρος του τμήματος ιστορίας του πανεπιστημίου Τράκια, λέκτορας Μπουλέντ Αταλάι, ο διευθυντής της γυμναστικής ακαδημίας Κιρκπινάρ του πανεπιστημίου Τράκια και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Βαλκανικού Ινστιτούτου, αναπληρωτής καθηγητής Δρ. Ιλχάν Τοκσοόζ και ο καθηγητής ιστορίας, Ορχάν Ισμαήλ.

Στο πάνελ επίσης συμμετείχαν: ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο δήμαρχος Ιάσμου και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, Ισμέτ Καδή, ο πρόεδρος του παράνομου κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Μουσταφά Αλίτσαβους, ο υποπρόξενος, Αντνάν Οζτούρκ, η πρόεδρος του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα», Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης «Τούρκων» Δασκάλων, Σαμι Τοραμάν, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ, Ιμπραήμ Μεχμέτ, ο πρόεδρος του συλλόγου νοτίου Έβρου, Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων ιεροδιδασκαλείων, Ασίμ Τσαβούσογλου, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων μειονότητας Δυτικής Θράκης, Δρ. Οσμάν Ισμαήλ και η διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ, Περβίν Χαιρουλλάχ.
Στην εκδήλωση, που παρακολούθησαν περί τα 70 άτομα, την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος Κοράι Χασάν, στα πλαίσια της οποίας δήλωσε: «Στη μάχη αυτή συμμετείχαν οι Τούρκοι της Κομοτηνής, της Ξάνθης, του Διδυμοτείχου και έχασαν τη ζωή τους για το σκοπό αυτό. Για το σκοπό αυτό, άφησαν πίσω τους γονείς τους και έγιναν μάρτυρες». Κάλεσε δε, τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες της μάχης της Καλλίπολης!
Συντονιστής του πάνελ ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Δρ. Ιλχάν Τοκσόζ. Στα πλαίσια της ομιλίας του, ο καθηγητής ιστορίας, Ορχάν Ισμαήλ, πραγματοποίησε παρουσίαση σχετικά με την πορεία και τα τεκταινόμενα της μάχης της Καλλίπολης. Ο Ορχάν Ισμαήλ ισχυρίστηκε ότι η μάχη της Καλλίπολης ήταν μια από τις πιο αιματηρές μάχες όλων των εποχών και περιέγραψε σύντομα τη ναυμαχία (;) που διεξήθη στο πλαίσιό της – δεν υπήρξε καμία ναυμαχία στην εκστρατεία της Καλλίπολης!
Ο Μπουλέντ Αταλάι, περιέγραψε την έναρξη και την πορεία της μάχης ενώ πρόσθεσε τα εξής ολίγον γραφικά για την υπερβολή τους: «Η μάχη των Καλλίπολης έμεινε γνωστή στην ιστορία ως μια από τις πιο έντονες πολεμικές αναμετρήσεις. Και όντως έτσι είναι. Λέγεται ότι ήταν τέτοια η πυκνότητα των πυροβολισμών, που οι σφαίρες συγκρούονταν στον αέρα. Και μόνο αυτό υποδεικνύει την αγριότητα της μάχης αυτής. Αγαπητοί μου παρευρισκόμενοι, όταν εξετάζουμε τη μάχη της Καλλίπολης, από τη μια έχουμε τον Προφήτη Μωάμεθ και από την άλλη τον Μουσταφά Κεμάλ. Εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Δεν υπάρχει καμία ουσία στη μεταξύ τους σύγκριση.
»Η Καλλίπολη είναι ένα μέρος που συνέβησαν θαύματα. Η νίκη της μάχης της Καλλίπολης, πέραν της υλικής και της πνευματικής της διάστασης, είναι μια νίκη μεστή από πίστη. Στη βάση της νίκης αυτής, βρίσκονται δύο Μουσταφάδες, ένας είναι ο Προφήτης μας, Μουσταφά και ο άλλος ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ. Σε περίπτωση που αγνοήσουμε έναν από τους δύο, διαπράττουμε προδοσία έναντι της νίκης της Καλλίπολης, είτε από τη θρησκευτική της διάστασης, είτε από τη διάσταση του αγώνα που δόθηκε». Ζήτω η τρέλα εν ολίγοις…
Η Σιμπέλ Γκιουλιστάν, απήγγειλε ποίημα και ομάδα της Ένωσης «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής ερμήνευσε τουρκικό εμβατήριο για τη μάχη της Καλλίπολης, «γεγονός που συγκίνησε τους παρευρισκόμενους», σύμφωνα με ανακοίνωσή τους. Ο Γενικός Πρόξενος στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σάρνιτς, απένειμε τιμητική πλακέτα, στον λέκτορα Δρ. Μπουλέντ Αταλάι, ο δήμαρχος Ιάσμου, Ισμέτ Καδή, στον Ιλχάν Τοκσόζ και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, Κοράι Χασάν, στον καθηγητή ιστορίας, Ορχάν Ισμαήλ.