Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μυστικές συναντήσεις ορθοδόξων με καθολικούς, αφήνουν μετέωρους τους πιστούς.

Μυστική επίσκεψη Χρυσόστομου στο Βατικανό
Χωρίς να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, από την Τρίτη στη Ρώμη για σειρά συναντήσεων με την ιταλική κυβέρνηση και το Βατικανό.Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύει ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.
Πηγή της Αρχιεπισκοπής, απαντώντας σε ερώτηση μας, περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο Μακαριότατος απουσιάζει και απέφυγε επίμονα να αναφέρει οτιδήποτε άλλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος στις επαφές του θα θέσει το θέμα της απαγόρευσης των κατοχικών αρχών προς τον Χωρεπίσκοπο της Καρπασίας να μεταβαίνει ανεμπόδιστα στην επισκοπή του για τις ποιμαντικές ανάγκες του εγκλωβισμένου ποιμνίου του.

Επίσης, θα θέσει το θέμα της διάσωσης των ναών στα κατεχόμενα, της ελευθερίας στη λατρεία και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει διευθετηθεί συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πάπα Βενέδικτο Ιστ΄, ο οποίος χθες Πέμπτη είχε την επέτειο της ενθρόνισής του και την περασμένη Δευτέρα γιόρτασε σε στενό κύκλο τα γενέθλιά του.
Σήμερα, είναι καθορισμένη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, Ντομινίκ Μαμπερντίν, και το Σάββατο με τον πρωθυπουργό, Καρδινάλιο Τ. Περτόνε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος συναντήθηκε ήδη με τον Αντρέα Ρικάρντ, υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας της κυβέρνησης Μόντι και πρόεδρο της οργάνωσης του Αγίου Αιγιδίου, και άλλους παράγοντες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.