Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Η υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά είναι μαγκιά και τιμή, η φυγοστρατία είναι δειλία και ντροπή».

Ο υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Ηλιάδης τόνισε σήμερα ότι «όσο υπάρχει τουρκική κατοχή είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την ελευθερία της πατρίδας μας και την αξιοπρέπεια του λαού μας και είναι για αυτό που υπηρετούμε στην Εθνική Φρουρά, για την πατρίδα μας, την οικογένειά μας, για το μέλλον μας», απευθυνόμενος στους τελειόφοιτους μαθητές Λεμεσού που πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Στρατόπεδο Καταδρομών στο Σταυροβούνι.

 Ο ΥΠΑΜ σημείωσε πως «το φαινόμενο της φυγοστρατίας είναι απαράδεκτο» και αναφέρθηκε σε εκείνους που «χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να αποφύγουν τη στράτευση» επισημαίνοντας ότι «η υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά είναι μαγκιά και τιμή, η φυγοστρατία είναι δειλία και ντροπή». Ο Δ. Ηλιάδης παραδέχθηκε ότι η Εθνική Φρουρά «δεν είναι το τέλειο στράτευμα, όμως, είναι ένας στρατός με ανθρώπινο πρόσωπο, με στρατιωτική πειθαρχία αλλά με σεβασμό στην προσωπικότητα των παιδιών που υπηρετούν και κατανόηση στα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν».
Απευθυνόμενος στους μαθητές που σε λίγους μήνες θα κληθούν για κατάταξη, ο Υπουργός Αμυνας τους είπε ότι «θα δώσετε στην Εθνική Φρουρά δύο πολύτιμα χρόνια από τη ζωή σας αλλά δεν είναι χαμένα χρόνια, γιατί θα τα δώσετε για ένα πολύτιμο και ιερό σκοπό, για να υπερασπίσουμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του κράτους μας, της Κυπριακής Δημοκρατίας». Η Εθνική Φρουρά, δήλωσε ο Δ. Ηλιάδης, «είναι δύναμη άμυνας και αποτροπής, επιδιώκουμε να είναι ένας στρατός ευρωπαϊκών προδιαγραφών, σύγχρονος και ευέλικτος, ικανός, αν οι περιστάσεις το επιβάλουν, να επιτελέσει στο ακέραιο την αποστολή του».