Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μας βλέπουν σαν Παλαιστίνιους…ισραηλινές μεθόδους στην Ελλάδα.

Βαρύτατες οι υποψίες ότι τα χημικά που κατά κόρον εκτοξεύει συστηματικά η αστυνομία εναντίον συγκεντρωμένων διαδηλωτών ευθύνονται για τον θάνατο από καρδιακό επεισόδιο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτσαρίδη. "Η ένταση και η έκθεση στα χημικά μπορούν να πυροδοτήσουν ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο σε ανθρώπους με υποκείμενο πρόβλημα" δήλωσε στο "Εθνος" ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του "Ευαγγελισμού" Γιώργος Μπουλμπασάκος.
"Είναι έγκλημα πολέμου" η ρίψη χημικών κατά διαδηλωτών υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας, προειδοποιώντας και αυτός ότι ο συνδυασμός στρες και χημικών μπορεί να προκαλέσει σοβαρά καρδιακά προβλήματα.
Νέα έκκληση προς την κυβέρνηση Παπανδρέου να απαγορεύσει επιτέλους τη χρήση χημικών εναντίον διαδηλωτών απηύθυνε και πάλι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μετά τον θάνατο του 53χρονου οικοδόμου. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει μάλιστα ότι τον Ιούνιο απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους χρησιμοποιηθείσες οβίδες χημικών από την ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Συντάγματος προς ανάλυση των ουσιών που περιέχουν.
"Τα αποτελέσματα της ανάλυσης έδειξαν, μεταξύ άλλων, την ύπαρξη της χημικής ουσίας CS η οποία σύμφωνα με την Ενωση Ελλήνων Χημικών έχει σοβαρές έως πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ. Δεν είναι μόνο οι κατεξοχήν αρμόδιοι, οι Ελληνες γιατροί και χημικοί, που καταγγέλλουν πόσο επικίνδυνη είναι για τους ανθρώπους η χρήση τέτοιου είδους χημικών ουσιών από την αστυνομία εναντίον διαδηλωτών. Δέκα και πλέον χρόνια πριν, το έτος 2000 συγκεκριμένα, είχε συνταχθεί έκθεση για λογαριασμό του Ευρωκοινοβουλίου, αποσπάσματα της οποίας είχαν παρουσιαστεί στον "Ιό" της "Ελευθεροτυπίας" όπου μεταξύ άλλων αναφέρονταν και τα εξής:
"Χαμηλή συγκέντρωση CS ανεβάζει την πίεση της κυκλοφορίας και υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος βλάβης στην υγεία οποιουδήποτε είναι άνω των 30 ετών, βρίσκεται σε υπερένταση ή έχει μη εντοπισμένο ανεύρυσμα... Σε υψηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης, το CS έχει συσχετιστεί με καρδιακή ανεπάρκεια, ζημιά στο συκώτι και θάνατο". Οπως υπενθύμιζε δε προχθές ο δημοσιογράφος Τάσος Κωστόπουλος σε άρθρο του στην ίδια εφημερίδα, για δύο από τους νεκρούς της σφαγής στο Πολυτεχνείο το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου 1973, για τον δικηγόρο Σπύρο Κοντομνάρη και τον ιδιωτικό υπάλληλο Δημήτρη Παπαϊωάννου, ως επίσημη αιτία θανάτου αναφερόταν η εισπνοή υπερβολικής ποσότητας δακρυγόνων που περιείχαν τις χημικές ουσίες CS και CM.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην προαναφερθείσα ανακοίνωσή του υπενθύμιζε ότι απόφαση του ΟΗΕ ήδη προ τεσσαρακονταετίας (2603 της 16ης Δεκεμβρίου του 1969)
απαγορεύει τη χρήση των χημικών ουσιών αυτού του τύπου ακόμη και για... πολεμικούς σκοπούς!Συνιστά απίστευτο παραλογισμό να χρησιμοποιούνται εναντίον διαδηλωτών χημικές ουσίες που έχει διεθνώς απαγορευθεί να χρησιμοποιούνται ακόμη και στις κτηνώδεις συνθήκες του πολέμου! Τίποτα ίσως δεν υπογραμμίζει με πιο ανάγλυφο αλλά και τραγικό τρόπο τη νοοτροπία της εξουσίας, η οποία μέσω της χρήσης τέτοιων χημικών ουσιών σαφώς και αποκαλύπτει ότι θεωρεί τον "εσωτερικό εχθρό" των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που διαδηλώνουν υπερασπιζόμενοι τα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματά τους σαφώς πιο επικίνδυνο εχθρό από ενδεχόμενους ξένους εισβολείς που επιτίθενται κατά της χώρας για να την καταλάβουν!
Θα περάσουν πάνω από δέκα μέρες μέχρι να δείξουν οι εργαστηριακές αναλύσεις αν ο παράγοντας που προκάλεσε τον θάνατο του άτυχου οικοδόμου ήταν ευθέως τοξικός - άμεση δηλαδή συνέπεια της χρήσης των χημικών της αστυνομίας. Αρκετές δηλαδή για να φύγει το θέμα από την επικαιρότητα μέσα στον ορυμαγδό των οικονομικών εξελίξεων που οδηγούν προς τη χρεοκοπία της χώρας που τώρα την αποκαλούμε οργουελικά "κούρεμα χρέους".
Εμείς πάντως δεν θα ξεχάσουμε τον Δημήτρη Κοτσαρίδη και τα χημικά νέφη μέσα στα οποία πραγματοποίησε το τελευταίο του ταξίδι.
Πόλεμος
Οταν η Ελλάδα γίνεται ΠαλαιστίνηΑΔΥΝΑΤΟΝ να αντέξουν τα χημικά οι δεκάδες ξένοι ανταποκριτές που βρίσκονταν σε ξενοδοχείο επί της πλατείας Συντάγματος. Δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν, υπέφεραν, ο λαιμός τους έκαιγε, τα μάτια τους έτρεχαν ασταμάτητα. Απορούσαν γιατί η δράση των χημικών στην Αθήνα είναι τόσο δριμεία, ενώ πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μόλις όμως μάθαιναν ότι τα τελευταία χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. προμηθεύεται χημικά από το Ισραήλ και όχι από την Ευρώπη ή από τις ΗΠΑ, οι απορίες τους λύνονταν. Οι Ισραηλινοί σιωνιστές που διαπράττουν γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων εξοντώνοντάς τους κατά χιλιάδες, δεν έχουν φυσικά κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιούν εναντίον τους και απαγορευμένα χημικά αέρια.
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Stavrovelonia