Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Εγκληματίες, κλέφτες, βιαστές, πράκτορες έξω και ο Εφραίμ στον κορυδαλλό! 'ΕΛΛΑΣ η δικαοσύνη σου...'

Να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με την επιβολή περιοριστικών όρων και να αποφυλακιστεί ο ηγούμενος Εφραίμ προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Π. Μαντζούνης. Την ίδια άποψη είχε εκφράσει ο κ. Μαντζούνης και όταν ο ηγούμενος είχε ολοκληρώσει την απολογία του για την υπόθεση του Βατοπαιδίου στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.
 Η τελευταία, όμως, είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης του Εφραίμ με αποτέλεσμα της διαφωνίας να επιληφθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο έκρινε τελικά ότι ο ηγούμενος πρέπει να προφυλακιστεί, κάτι που έγινε παραμονές Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντζούνης ζητεί να αφεθεί ελεύθερος ο Εφραίμ με καταβολή εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα.Τον τελικό λόγο θα το συμβούλιο Εφετών το οποίο με βούλευμά του θα αποφασίσει εάν κάνει δεκτή ή όχι την εισαγγελική πρόταση.
Είναι η δεύτερη φορά που ο ηγούμενος ζητά την αποφυλάκισή του. Την πρώτη φορά είχε καταθέσει την σχετική αίτηση στην ανακρίτρια κυρία Καλού. Η αίτησή του απορρίφθηκε με διάταξη της ανακρίτριας.
protothema.gr