Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Όταν οι γείτονες εκπαιδεύονται εμείς απεμπολούμε τον στρατό.


Ξεκίνησε στο Κοινοβούλιο η συζήτηση για την οργάνωση των εφεδρικών δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Εξωτερική πολιτική και Άμυνα, Ντομπροσλάβ Ντιμιτρόφ, παρουσίασε τη σχετική έκθεση της επιτροπής.

Η πρόταση η οποία κατατέθηκε από τους βουλευτές Αικατερίνα Μιχαΐλοβα και Βέσελιν Μετόντιεφ αναφέρει:

«Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας να λάβουν εκπαίδευση στην εκμάθηση για την προστασία  της πατρίδας και την άμυνα της χώρας για την ανάληψη δράσης σε ακραίες καταστάσεις και πολικο-στρατιωτικές σχέσεις κατά τα τελευταία δύο χρόνια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργού Άμυνας και του Υπουργού Εσωτερικών το οποίο εγκρίθηκε από τον Υπουργό Παιδείας και Επιστημών στα τοπικά σχολεία και στα δημαρχεία των Δήμων».
 
Οι δύο βουλευτές υιοθέτησαν το κείμενο του νομοσχεδίου το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στην ένατη και δέκατη τάξη του σχολείου θα έχουν υψηλού επιπέδου κατάρτιση στα καθήκοντά τους,  για την υπεράσπιση της χώρας,  τις δράσεις για την επιβίωση σε μια κρίση στρατιωτικής φύσεως, καθώς και την αποστολή και των καθηκόντων στις ένοπλες δυνάμεις.

Η διδασκαλία θα γίνεται μέσα σε 5 ώρες για την ένατη τάξη και 5 ώρες για την δέκατη τάξη, όπως αναφέρεται στο αναλυτικό πρόγραμμα των ωρών διδασκαλίας».

Ο υπουργός Άμυνας Άνιου Άγγελοφ, παρακολούθησαν τη συζήτηση του νομοσχεδίου.