Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΣΕΤΕ: "Πιθανή μία νέα μικρασιατική καταστροφή".Πλιάτσικο σκέφτονται με το καλό ή με το άγριο…

Για ραγδαία επιδείνωση της ελληνικής εικόνας στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, τις τελευταίες εβδομάδες, κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος, αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος για "νέα καταστροφή, ανάλογη της Μικρασιατικής" στη χώρα, που μπορεί να προκύψει άμεσα "από τη λανθασμένη θεώρηση μας ότι την τελευταία στιγμή οι ξένες δυνάμεις θα παρέμβουν να μας σώσουν".
"Βυθισμένοι στην δικαιολογημένη αγανάκτηση, στην εσωστρέφεια, στα δικά μας μεγάλα προβλήματα, στις έξωθεν προβοκάτσιες, αδυνατούμε να αντιληφθούμε ότι στον μέσο πολίτη των χωρών αυτών αρχίζει να εμπεδώνεται η πεποίθηση, η βεβαιότητα, ότι η Ελλάδα είναι μία μοναδική περίπτωση η οποία δεν μπορεί, ή δεν αξίζει να διασωθεί", αναφέρει.
Ακόμη, όπως σημειώνει, το φαινόμενο καταγράφεται ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκές χώρες που καλούνται να συνεισφέρουν περισσότερο (τις χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ), όπου η άποψη αυτή λαμβάνει πλειοψηφικές διαστάσεις, με τα αρνητικά αποτελέσματά του να αποτυπώνονται καθημερινά και στις τουριστικές προκρατήσεις προς την Ελλάδα για την περίοδο του 2012.
Ειδικότερα διαμορφώνεται σταδιακά η άποψη (υποβοηθούμενη και από ανάλογα κέντρα και συμφέροντα) ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στο 2% της οικονομίας της Ευρωζώνης και στο υποπολλαπλάσιο ποσοστό της παγκόσμιας οικονομίας, να επηρεάσει δυσανάλογα τις τσέπες των υπόλοιπων λαών.
news247.gr