Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Φανταστείτε όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες να οργανωθούν με το ίδιο σχέδιο της Λιβύης.

 Εκτενές δημοσίευμα για τη μυστική δράση της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 στη Λιβύη φιλοξενεί το ΒΒC. Η λεγομένη Μοίρα Ε συγκροτήθηκε προ πενταετίας και συγκεντρώνει στελέχη από την αφρόκρεμα των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (SAS, SBS και Special Reconnaissance Regiment).
 Τα 20 περίπου στελέχη της Μοίρας Ε που ανέπτυξαν δράση στη Λιβύη ήταν άριστα εξοπλισμένα με προηγμένα μέσα επικοινωνίας στη διάθεσή τους για τον συντονισμό με τους Λίβυους εξεγερμένους αλλά και αρκετά διαφορετικά διαβατήρια για τον καθένα.
Η παρουσία τους στη Λιβύη έγινε γνωστή στις αρχές Μαρίου 2011 κατά την αποστολή μεταγωγικού C-130Η της Βασιλικής Αεροπορίας για τον απεγκλωβισμό 150 εργατών στις πετρελαικές εγκαταστάσεις της Zilla.

 Ακολούθησε η σύλληψη 6 μελών της από τους αντικαθεστωτικούς ενώ συνόδευαν δύο πράκτορες της ΜΙ6 στην ανατολική Λιβύη, η οποία αποκαλύφθηκε όταν το καθεστώς Gaddafi έδωσε στη δημοσιότητα μία υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία του Βρετανού διπλωμάτη Richard Northern με μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου με αίτημα την απελευθέρωσή τους.
strategyreports