Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Κυκλοφορείς με μετρητά; Μάλλον είσαι τρομοκράτης! Όποιος αρνηθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα θα λέγεται τρομοκράτης!

Έχετε φακό; Ή πληρώνετε με μετρητά, αντί με πιστωτική κάρτα; Και έτσι κάνετε τα ψώνια σας για την εβδομάδα; Τότε αυτή η συμεπροφορά σας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI, θα μπορούσε να σας κάνει «τρομοκράτη».
Πρόσφατα, προβλήθηκε στο Internet ένα βίντεο του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS), το οποίο λέει στους ανθρώπους χωρίς πολλά - πολλά, ότι «το να πληρώνεις με μετρητά είναι ύποπτο και περίεργο». Με μια δυναμική, αλλά και ήρεμη φωνή, ο αφηγητής λέει στους θεατές ότι, "εάν κάποιος εμφανίζεται με νευρικότητα ή άγχος, ή επιμένει να πληρώσει με μετρητά, επικοινωνήστε με το προσωπικό ασφαλείας. Αυτή είναι μία ύποπτη συμπεριφορά».
Έτσι λοιπόν, αν είχατε μια αγχωτική ημέρα και δεν έχτε πιστωτική κάρτα, είστε μέσα στους ύποπτους... Αυτή η πρόταση, και πολλοί άλλες, έχει αποσταλεί σε ξενοδοχεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως μέρος του συνεχιζόμενου προγράμματος του DHS “See something, Say something” («Βλέπεις κάτι, Πες το»). Περιλαμβάνει ακόμη και ένα 84σέλιδο εγχειρίδιο, με τον μεγαλειώδη τίτλο, "Οδηγός Προστατευτικών Μέτρων για τη Βιομηχανία Διαμονής των ΗΠΑ" - η οποία επισημαίνει ότι το να ζητά κάποιος την προστασία της ιδιωτικής του ζωής, μεταξύ άλλων, αποτελεί κόκκινη σημαία.
Και σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: σε ένα πόλεμο κατά της προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Ένας πιθανός τρομοκράτης, λέει το πρόγραμμα, είναι πολύ πιο εύκολο να παρακολουθείται αν χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα.
Η χρήση της πιστωτικής κάρτας παρέχει στον Μεγάλο Αδελφό άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες για τον αγοραστή, το ιστορικό αγορών του - και, αν παραστεί ανάγκη, τη δυνατότητα να κοπεί η πρόσβασή του σε αυτήν μέσα σε μια στιγμή. Αλλά η εφαρμογή αυτής της ιδέας παρέχει μία μάλλον ζοφερή προοπτική: το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI για να είναι αποτελεσματικά, αφαιρούν την ελευθερία επιλογής που διασφαλίζεται σε μια υποτιθέμενη ελεύθερη χώρα.
Δεν θέλετε να έχετε πιστωτική κάρτα; Είστε πιθανός τρομοκράτης. Είστε νευρικός; Είστε πιθανός τρομοκράτης. Δεν θέλουν να σας ενοχλούν; Είστε πιθανός τρομοκράτης.
Και το πράγμα χειροτερεύει. Σε ένα φυλλάδιο του FBI που έχει διανεμηθεί σε αποθήκες στρατιωτικού υλικού, οι άνθρωποι που "κάνουν μαζικές αγορές αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων αδιάβροχου εξοπλισμού, δοχείων με έτοιμα γεύματα ή συσκευών νυχτερινής όρασης, συμπεριλαμβανομένων φακών» θα πρέπει να αναφέρονται.
Επειδή όλα αυτά τα πράγματα είναι «εν δυνάμει στοιχεία τρομοκρατικών δραστηριοτήτων».Φυσικά, οι άνθρωποι που, ας πούμε, θέλουν να πάνε για κατασκήνωση, μπορούν να πάνε χωρίς να έχουν τίποτα από τα προαναφερθέντα στοιχεία. Μπορούν να πάρουν μόνο τις πιστωτικές τους κάρτες, να μπούνε μέσα στο δάσος και έτσι να κατασκηνώσουν!
Και ο παραλογισμός δεν τελειώνει εκεί. Ύποπτος είναι και όποιος ψιθυρίζει στο κινητό του ή στέλνει ένα γραπτό μήνυμα διακριτικά σε δημόσιο χώρο. Έτσι για να είσαστε νομοταγής πολίτης θα πρέπει προφανώς να συνομιλείτε και να διαβάζετε την αλληλογραφία σας φωναχτά!
Στο στόχαστρο είναι πάλι οι πατριωτικές / δεξιές πολιτικές τάσεις και κυρίως ο λευκός πληθυσμός των ΗΠΑ, καθώς προηγήθηκε το βίντεο που στοχοποιούσε ξεκάθαρα τους λευκούς ως «Νο 1 εν δυνάμει τρομοκράτες», ενώ ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρομοίασε πρόσφατα του υποστηρικτές του Tea Party με τρομοκράτες.