Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Το σκοπιανό γίνεται Τουρκαλβανικό ζήτημα.

Ο πρόεδρος της εθνικιστικού κινήματος «Συμμαχία Κόκκινο  και Μαύρο», Κρέσνικ Σπαχίου, μιλώντας προς τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, μετά την περιοδεία του , στο κράτος των Σκοπίων , ζήτησε από την κυβέρνηση των Τιράνων να ανοίξει προξενείο στην πόλη Μοναστήρι των Σκοπίων, το οποίο θεωρείται αναγκαίο για την καλύτερη συνύπαρξη των εθνοτήτων.
«Έχω δύο μηνύματα ή αιτήματα,  προς τους αξιωματούχους των Τιράνων. Το πρώτο είναι  ότι η κυβέρνηση πρέπει να ανοίξει προξενείο στο Μοναστήρι το συντομότερο δυνατόν και το δεύτερο είναι η ανησυχία που υπάρχει εκεί,  για την τήρηση της αμοιβαιότητας και αναφέρομαι στο σεβαστό της αλβανικής γλώσσας, την γλώσσα δηλαδή που μιλάνε οι Αλβανοί οι οποίοι κατοικούν στα Σκόπια», δήλωσε ο Σπαχίου.Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ο πρόεδρος της εθνικιστικής Συμμαχίας επανέλαβε την ιδέα ότι οι Αλβανοί πρέπει να πάνε ενωμένοι στην Ευρώπη.
«Τώρα που ο πόλεμος έχει λήξει δεν σημαίνει ότι τελείωσε ο χρόνος μας. Μας  δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε τον  ιδεολογικό πόλεμο, να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξή μας μέσα από την ένταξή μας», δήλωσε ο Σπαχίου.
Η ιδέα του ανοίγματος του αλβανικού προξενείου στο Μοναστήρι από την Αλβανία είχε υποστηριχθεί παλαιότερα από τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι, αλλά ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση από την Κυβέρνηση των Τιράνων.