Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ετοιμάζονται για στημένη παγκόσμια οικονομική κρίση, μέσω της Α' Φάσης του Γ' Παγκοσμίου πολέμου!

 ΗΠΑ:"Επίθεση στο Ιράν,θα επηρεάσει τη παγκόσμια οικονομία"

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα των αμερικανικών ανησυχιών για τις αθέλητες συνέπειες οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν κατά τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα με τον ισραηλινό ομόλογό του, περιλαμβανομένης των εν δυνάμει επιπτώσεών της στην παγκόσμια οικονομία.

   
Η ένταση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει αυξηθεί αφότου η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Τεχεράνη φαίνεται πως έχει εργαστεί για το σχεδιασμό μιας ατομικής βόμβας και ενδέχεται να εξακολουθεί να διεξάγει μυστικές έρευνες με στόχο την κατασκευή της.

   
Ο Πανέτα, μιλώντας προς δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί του στον Καναδά, δήλωσε πως οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπίσουν το Ιράν εξακολουθεί να είναι η χρήση διπλωματικής πίεσης και κυρώσεων. 


"Είναι προφανές ότι, αν προχωρήσουμε πέραν αυτών, δημουργούνται ανησυχίες για τις αθέλητες συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν", δήλωσε ο Πανέτα.

   
Ο υπουργός επισήμανε μια αμερικανική ανάλυση σύμφωνα με την οποία ένα πλήγμα κατά του Ιράν θα καθυστερούσε το πυρηνικό πρόγραμμά του, για το οποίο το Ιράν υποστηρίζει πως είναι μόνο για ειρηνικούς σκοπούς, κατά ένα ή δύο χρόνια το πολύ. Θα είχε επίσης επιπτώσεις για τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή.

   
"Και πρέπει να σας πω, τρίτον, θα είχε οικονομικές συνέπειες όχι μόνο για τη δική μας οικονομία, αλλά για την παγκόσμια οικονομία", τόνισε ο Πανέτα. 

    "Έτσι όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να συνυπολογιστούν", πρόσθεσε. 


Ο Πανέτα πρόεκιται να συμμετάσχει σ' ένα φόρουμ για την ασφάλεια στο Χάλιφαξ του Καναδά, όπου θα έχει επίσης σήμερα διμερείς συνομιλίες με τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ.

onalert.gr