Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

'Μποϊκοτάζ' στην Θράκη. Θα δώσουν την λύση οι Τούρκοι;

Με τριτοκοσμικές συνθήκες φαίνεται ότι είναι αντιμέτωποι όλοι πλέον οι Έλληνες. Ακόμη και οι φοιτητές, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να κάνουν μαθήματα σε αίθουσες στις οποίες δεν υπάρχει θέρμανση. Όπως τουλάχιστον καταγγέλει φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Θράκης με επιστολή την οποία έστειλε σε τοπικά ΜΜΕ: 
"Είμαι φοιτητής του τμήματος Νηπιαγωγών (ΤΕΕΠΗ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη και η κατάσταση που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό κατά την φοίτησή μας ξεπερνάει κάθε φαντασία. Σε όλα τα κτίρια δεν υπάρχει θέρμανση, τα παράθυρα μπάζουν κρύο αέρα και τα κλιματιστικά δε λειτουργούν. 
 Τα μαθήματα γίνονται υπό πραγματικά αντίξοες συνθήκες, ειδικά τα απογευματινά και βραδινά, αφού πέσει ο ήλιος. Όλοι οι φοιτητές καταβάλλουμε προσπάθειες να παρακολουθήσουμε τις διαλέξεις, φορώντας τα μπουφάν μας, κάποιοι και τα γάντια τους, μιας και τα χέρια μας πρέπει να μένουν ζεστά για να κρατάμε σημειώσεις.
 Η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη στα μαθήματα που μαζεύεται πολύς κόσμος (κρυώνουμε μεν, λιγότερο δε), αλλά σε εκείνα που προσέρχονται λίγοι φοιτητές (στα μαθήματα ξένων γλωσσών ή επιλογής για παράδειγμα), τα πράγματα είναι πραγματικά ανυπόφορα. 
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από καθηγήτρια του τμήματός μας ότι υπάρχει η πιθανότητα αυτή η κατάσταση να κρατήσει μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ γνωρίζουμε ότι παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλο το ΔΠΘ (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη).
Αντιλαμβανόμαστε πως οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες για την χώρα, αλλά κάποια πράγματα ξεπερνάνε τα όρια. Εκφράζουμε αυτήν την κραυγή απόγνωσης, με την ελπίδα να βρεθεί λύση άμεσα."
Δεν τον παίζουμε παντογνώστες, αλλά έχουμε την υποχία ότι στον χώρο των πανεπιστημίων, θα μπορούσαν να βρεθούν λεφτά τουλάχιστον για θέρμανση. Τόσα και τόσα δίνονται άλλωστε σε διάφορους Πανεπιστημιακούς, για δήθεν "έρευνα" που επί της ουσίας είναι κομπίνε - όπως αποδείχθηκε τελευταία- τόσα δίνονται για προγράμματα κατά του ... ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Εκτός αν όλα αυτά είναι πιο ... επείγοντα από την θέρμανση των φοιτητών!