Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Το ελληνικό κράτος δεν δέχεται τα ελληνικά με ρατσιστικό και τρομακτικό τρόπο.

Και πλήθος διακρίσεων κατά των Ελλήνων Χριστιανών.
.Είστε Έλληνας; Τελειώσατε ελληνικό πανεπιστήμιο; Είχατε Έλληνες καθηγητές; θέλετε υποτροφία από ένα ελληνικό ίδρυμα υποτροφιών; Λυπόμαστε πολύ αλλά οι ... συστατικές επιστολές σας πρέπει να είναι στα αγγλικά!
Ή τουλάχιστον αυτό ζητάει το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, από όσους αιτηθούν την συνδρομή του για τις σπουδές του. Προφανώς ο αγώνας της κ. Διαμαντοπούλου τώρα δικαιώνεται.
Συστατικές επιστολές ΜΟΝΟ στα αγγλικά. Δηλαδή, με το πρόσχημα των διεθνών εξεταστών προς επίτευξη "διαφάνειας" και αξιοκρατίας, γίνονται επίσημη γλώσσα (όχι δεύτερη επίσημη) τα αγγλικά, αφού αυτό ήθελε η κα Διαμαντοπούλου. Αυτό σημαίνει ότι ο έλλην πολίτης δεν μπορεί να συνδιαλλαγεί με το ελληνικό κράτος (το ΙΚΥ είναι ελληνικό κράτος) στα ελληνικά.
Κανονικά στο ελληνικό κράτος ούτε με ιδιώτη δεν πρέπει να μην μπορείς να συνδιαλλαγείς στα εληνικά. αλλά να μην δέχται τα ελληνικά το κράτος, υπό οποιοδήποτε πρόσχημα, είναι τρομακτικό!
Διαβάζοντας όμως την προκύρηξη του κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών, αυτό δεν είναι το μοναδικό που βρίσκουμε να μας σοκάρει. Υπάρχει κάτι ακόμη. Μία μορφή θετικών διακρίσεων προς κάποιες ομάδες, ή μάλλον μία μορφή αρνητικών διακρίσεων κατά των Ελλήνων. Αντιγράφουμε στην παράγραφο 4 του κεφαλαίου που επεξηγεί τις οικονομικές παροχές σε κάποιον που θα λάβει υποτροφία:
Στους μουσουλμάνους, ρομά, παλλινοστούντες δεύτερης γενιάς, τέκνα μεταναστών δεύτερης γενιάς, χορηγείται το ποσό των εκατόν πενήντα ευρώ πέραν των τροφείων εκάστους προγράμματος.
Μιλάμε δηλαδή για σειρά θετικών διακρίσεων αρκεί να είσαι αλλόθρησκος, αλλόφυλος ή αλλογενής.

elkosmos.gr