Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η Μόσχα δεν αστειεύεται...Οι Ρώσοι εκτελούν Τσετσένους αυτονομιστές στην Κωνσταντινούπολη!

Η Μόσχα «δεν μασάει» και έχει εδώ και καιρό προειδοποιήσει τους Τούρκους, ενώ στο παρελθόν οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών έφτασαν «στο κόκκινο», λόγω της εμπλοκής της ΜΙΤ αλλά και των Γκρίζων Λύκων στα της Τσετσενίας, υπέρ των αυτονομιστών. Χαρακτηριστικό είναι το ότι πολλοί καταζητούμενοι Τσετσένοι, βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία.
Η Μόσχα δεν αστειεύεται...
Με βάση τα παραπάνω, στην Άγκυρα δεν εξέπληξε πολλούς η δολοφονία προ λίγων ημερών στο Ζεϊτινμπουρντού της Κωνσταντινούπολης, του Τσετσένου αυτονομιστή ηγέτη Μπεργκ Κχαζ Μουσαβεγί (γνωστού ως «Χαμζάτ» και συνεργάτη του Τσετσένου ισλαμιστή πολέμαρχου Ντόκα Ουμάροφ-στη φωτογραφία) και των δύο σωματοφυλάκων του, των Ρουστάμ Αλτεμιράλ και Ζαβρμπέκ Αμρίεφ, από Ρώσο πράκτορα. Ο Τσετσένος ισλαμιστής, διέμενε φρουρούμενος στην Κωνσταντινούπολη εδώ και ενάμισι χρόνο. Όμως, αυτό δεν τον έσωσε από τον Ρώσο πράκτορα που ξαμόλησε στο κατόπι του η Μόσχα.
Ο τελευταίος, μπήκε στην Τουρκία τρεις μέρες πριν την εκτέλεση, αφού είχε ολοκληρωθεί τρίμηνη παρακολούθηση (είχαν εντοπιστεί οι Ρώσοι πράκτορες αλλά δεν κατέστη δυνατή τελικά η σύλληψή τους, λέει ο τουρκικός Τύπος), διεκπεραίωσε την αποστολή του και έφυγε. Και όλα αυτά, γιατί οι τουρκικές αρχές ασφαλείας δεν είναι «συνεργάσιμες» σε αυτό το θέμα, ενώ στις κατηγορίες των Ρώσων, αντιτείνουν ότι η Μόσχα εξοπλίζει το ΠΚΚ.

Ζητάνε και τα ρέστα οι Τούρκοι, η Μόσχα χαμογελά
Οι γυναίκες των δολοφονηθέντων, παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου στον ισλαμικό σύλλογο IMKAN-DER, παρουσία Τσετσένων αυτονομιστών που διαμένουν πλέον στην Κωνσταντινούπολη, όπως ο Ιμράν Αμπντουλαζίμοφ. Ο πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου, ένας τύπος εν ονόματι Μουσταφά Οζέν, τα έβαλε με τους Ρώσους: «Ο Χαμζάτ και οι φίλοι του που τραυματίστηκαν πολεμώντας ενάντια στην ρωσική κατοχή και εγκαταστάθηκαν μαζί με τις οικογένειές τους στην Τουρκία, έγιναν μάρτυρες. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι σκοτεινές δολοφονίες θα συνεχιστούν». Φυσικά, ούτε κουβέντα για τους αμέτρητους φόνους Ρώσων στρατιωτικών, με τους οποίους βαρυνόταν ο «Χαμζάτ».

Μήνυμα από τη Μόσχα
Είναι πλέον σαφές, το μήνυμα της Μόσχας: «δεν θα φιλοξενείτε τρομοκράτες. Αν το κάνετε, θα πεθαίνουν μέσα στην ίδια την επικράτειά σας». Εξάλλου, αυτή είναι η ρωσική τακτική εδώ και χρόνια:
 υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, ακόμα και αν δημιουργηθούν διπλωματικά προβλήματα. Πουθενά δεν θα υπάρχει ασφαλές καταφύγιο για τους Τσετσένους αυτονομιστές, λένε διατηρώντας την ανωνυμία τους, Ρώσοι αξιωματούχοι.

elkosmos.gr