Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

'Μαύρα σύννεφα πάνω από την βουλή'. Ψάχνουν τους ‘πολιτικούς μαφιόζους’

Θα κληθούν και τα 7 μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), συμπεριλαμβανομένων κι όσων τελούν υπό παύση των καθηκόντων τους, σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία είχε κληθεί μόνο ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Αν. Γεωργίου.
Η κυρία Βάσω Παπανδρέου, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, έκανε δεκτό το αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Π. Λαφαζάνη και Δ. Παπαδημούλη οι οποίοι σε επιστολή τους ζητούσαν να προσκληθούν όλα τα μέλη του ΔΣ σε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων την Τετάρτη, πέραν της προγραμματισμένης για την Τρίτη συνεδρίασης της Επιτροπής.
Η διερεύνηση της υπόθεσης έχει λάβει νέα διάσταση, μετά τις καταγγελίες του μέλους της Αρχής κυρίας Ζωής Γεωργαντά ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνηέντως.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ήδη από τον Οκτώβριο του 2010 ο κ. Λαφαζάνης είχε καταγγείλει με ερώτησή του στη Βουλή "τεχνητό φούσκωμα" των ελλειμμάτων και του χρέους από την κυβέρνηση και την Eurostat, στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής κ. Ν. Χουντής έκανε ερώτηση στον αρμόδιο επίτροπο κ. Ολι Ρεν ενώ και πριν από δυο μήνες (Ιούλιος 2011) ο κ. Παπαδημούλης είχε στηλιτεύσει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ.
.tovima.gr