Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011Ο Πολλές φορές έχουμε αναφερθή στο πρόβλημα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ, ο Οποίος, κλειδωμένος εξωτερικά, παραμένει έγκλειστος στο διαμέρισμά Του, χωρίς καμμιά δικαστική απόφαση και επομένως χωρίς καμμιά καταδίκη! Όπως κι αν έχει η υπόθεση, είτε ως κανονικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων Τον θεωρήσουμε, είτε ως πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων, είτε ως Μοναχό, σύμφωνα με την άποψη της σημερινής Πατριαρχικής Διοικήσεως, ένα είναι το ουσιώδες: Δεν μπορεί να κρατήται φυλακισμένος! Δεν μπορεί νά στερείται της επικοινωνίας με τον έξω κόσμο! Δεν μπορεί να εγκαταβιώνει ολομόναχος στο κελλί του, χωρίς καμμιά ανθρώπινη βοήθεια!: Δεν μπορεί να τελεί σε απόλυτη απομόνωση! Ακόμη και την τροφή του την λαμβάνει με ένα σακκίδιο, που κρεμάει από τόν ἐξώστη του κελλίου Του! Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια Του καί τά αυτιά Του μπροστά σε ένα τέτοιο έγκλημα!
Ελάβαμε και παραθέτουμε στη συνέχεια μια ανάρτηση από ένα μπλόκ με τον τίτλο «ιερή πλεκτάνη». Δεν γνωρίζουμε τον συντάκτη του. Δεν προσυπογράφουμε τις θέσεις, τις κρίσεις και τις απόψεις του για διάφορα εκκλησιαστικά και μή πρόσωπα. Εν τούτοις μας ενοχλεί αφάνταστα η σιωπή, την οποίαν εφαρμόζουν τα ΜΜΕ!
 Μας ενοχλεί επίσης η στάση των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Γι αυτό και παραθέτουμε το κείμενο από τον προαναφερθέντα ιστότοπο! Κάποιοι πρέπει να κινηθούν καί να απελευθερώσουν τόν έγκλειστο Πατριάρχη. Η απομάκρυνσή Του από τον Πατριαρχικό Θρόνο των Ιεροσολύμων είναι αντικανονική, όσο και απάνθρωπη.

Καλάβρυτα, 1η Αυγούστου 2011

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

************

Ιερή Πλεκτάνη

ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΤΗ ΓΑΖΑ - ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008!! ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ!

συνεχεια