Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τουρκία συντονίζει το τουρκικό μηντιακό παρακράτος στην Ευρώπη για να δικαιολογήσει τα “Νέα Ίμια” που στήνει στην Κύπρο

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, πραγματοποιεί περιοδεία στις χώρες της Ε.Ε. Ένας από τους στόχους της περιοδείας του είναι η παρουσίαση των θέσεων της Τουρκίας για να δεχτεί πιο ήπια η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη το σχέδιο της Άγκυρας για το πάγωμα των γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ο Αρίντς, συνοδευόμενος από σημαντικά στελέχη του τουρκικού κράτους και του κόμματος ΑΚΡ, σήμερα στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τις διπλωματικές υπηρεσίες της Τουρκίας, που υπηρετούν και πολλά στελέχη της ΜΙΤ, θα δώσει οδηγίες και θα συντονίσει τους εκατοντάδες δημοσιογράφους και “δημοσιογράφους” που δρουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, για τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης των “Νέων Ιμίων” που στήνουν οι Τούρκοι στη Μεσόγειο.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία, που είχε στο παρελθόν ως κέντρο δράσης όλων των διπλωματικών και των υπηρεσιών πληροφοριών τη Γερμανία, επωφελούμενη από το κενό εξουσίας που υπάρχει στο Βέλγιο, μετέφερε το κέντρο δράσης της στις Βρυξέλλες. Με έδρα τις Βρυξέλλες δεκάδες διπλωμάτες και στελέχη της ΜΙΤ και του ΓΕΕΘΑ, συντονίζουν τη δράση εκατοντάδων δημοσιογράφων και δικτύων ατόμων που με τον έναν ή άλλον τρόπο ασκούν επιρροή στα ΜΜΕ και τις κοινωνίες των ευρωπαϊκών χωρών.
Παρά τη δύσκολη κατάσταση που διέρχεται η χώρα, ελπίζουμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί με επιτυχία ο επικοινωνιακός πόλεμος που στήνεται και προετοιμάζεται από το τουρκικό κράτος και παρακράτος, που συνεχίζει ακάθεκτο τη δράση του, επωφελούμενο από τη δημοκρατία και την ανοχή που επιδεικνύει το κράτος δικαίου στην παρακρατική δράση της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Σάββας Καλεντερίδης
strategyreports.wordpress.com