Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Τουρκικό Δημοκρατικό Κόμμα: Οι Έλληνες κατέχουν παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι .

Ιδιαίτερα προκλητικός και αποκαλυπτικός για τις πεποιθήσεις του ήταν ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας Namik Kemal Zeybek που ισχυρίστηκε σε δήλωση του ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι.
 Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας είπε ότι «Τα δύο αυτά νησιά ανήκουν βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας», ενώ για να στηρίξει το επιχείρημα του δήλωσε ότι αυτό προσδιορίζεται από τους βρετανικούς χάρτες του 1947 και τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Συνεχίζοντας το προκλητικό του παραλήρημα ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας ανέφερε ότι οι Έλληνες αξιωματικοί που πηγαίνουν παράνομα στα νησιά αυτά, παραβιάζουν τα σύνορα και πατάνε σε τουρκικά εδάφη. Παράλληλα κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι σιωπηλή και ότι επιτρέπει την παρανομία αυτή.
Φτάνοντας στα όρια του γραφικού ο Namik Kemal Zeybek ισχυρίστηκε ότι προτίθεται να επισκεφτεί τα νησιά χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο, και ότι αν δεν βρει βάρκα για να πάει στα δύο νησιά θα κολυμπήσει μέχρι αυτά. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του σημείωσε ότι «Ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο».
Το ζητούμενο μετά από αυτές τις δηλώσεις δεν είναι τα υπερφίαλα λόγια ενός πολιτικού ο οποίος διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καλλιεργεί τον μιλιταριστικό, αναθεωρητικό και επεκτατικό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους.
Από την μία το κόμμα του Namik Kemal Zeybek συμπορεύεται όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με το κόμμα του Devlet Bahceli (MHP), και του Kemal Kılıçdaroğlu (CHP). Από την άλλη πλευρά το κυβερνών κόμμα ονειρεύεται την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σύγχρονη μορφή στηριζόμενο στην οικονομική και στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας.
Επομένως με ποιο πολιτικό σύστημα θα μπορούσαν να συνομιλήσουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που λειτουργούν με ευρωπαϊκά δεδομένα όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές θέσεις.

Επιπλέον με ποιο πολιτικό σύστημα και με ποιο κράτος επιδιώκουν να υλοποιήσουν τις περιφερειακές τους οικονομικές συνεργασίες οι τοπικοί άρχοντες της παραμεθορίου, με αυτούς που ονειρεύονται την νέα οθωμανική Αυτοκρατορία ή με αυτούς που λένε ότι οι Έλληνες κατέχουν το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr