Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Οι ρουφιάνοι της ΑμερικανοΕβραικής νέας τάξης πραγμάτων θα έχουν το κινητό τους.

Ουάσινγκτον Το λένε "κουμπί πανικού". Θα προσαρμόζεται σε κινητά τρίτης γενιάς και μόλις το πατήσει κανείς θα σβήνουν αμέσως όλα τα "ευαίσθητα δεδομένα" της συσκευής και της κάρτας : το μητρώο κλήσεων, ληφθέντα και σταλθέντα μηνύματα, οι επαφές, οι σημειώσεις στην ατζέντα, οι φωτογραφίες και τα βιντεάκια.
Θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε συζύγους επιρρεπείς στην απιστία, ή σε κακοποιούς που βλέπουν ότι κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια αντίπαλων συμμοριών. Ωστόσο, την εφοαρμογή αυτή την χρηματοδότησε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Και στόχος της είναι να χρησιμεύσει ως εργαλείο των ανά τον κόσμο δημοκρατικών ακτιβιστών που ζουν κι εργάζονται σε τυραννικά καθεστώτα.

Έτσι, οι ακτιβιστές που αγωνίζονται για την ελευθερία ενάντια στις καταπιεστικές κυβερνήσεις των χώρων που εκτείνονται από τη Μέση Ανατολή προς την Κίνα, σύντομα θα εχουν για σύμμαχο τους ένα ειδικό κουμπί στο κινητό τους τηλέφωνο που θα τους επιτρέπει να στέλνει σήμα κινδύνου και να σβήνει τυχόν επαφές και φωτογραφίες που θα μπορούσαν να τους ενοχοποιήσουν.

Αν η αστυνομία των καθεστώτων είναι κοντά στο να τους συλλάβει, θα υπάρχει η δυνατότητα για τους ακτιβιστές να πατάνε το κουμπί πανικού, το οποίο αφενός, θα σβήνει όλες τις επαφές και αφετέρου θα εκπέμπει σήμα κινδύνου σε άλλους ακτιβιστές.
«Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο παρακολούθησης αυτών των εφαρμογών καθώς πολλοί συνεργάτες μας δραστηριοποιούνται σε περιοχές με αυταρχικές κυβερνήσεις»,
δήλωσε ο Μάικλ Πόσνερ, βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εργασία.
Οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει από το 2008 περίπου 50 εκατ. δολάρια στη προώθηση νέων τεχνολογιών για τους «ακτιβιστές», όπως υποστηρίζουν, επικεντρώνοντας την προσοχή στην προστασία των προσωπικών επαφών και δεδομένων από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

ΠΗΓΗ