Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Δώστε δικαιώματα στους λαθρομετανάστες.Κλέβουν, ληστεύουν και εξαπατούν γέροντες σε όλη τη χώρα!

Την πρώτη θέση στα συμβάντα  του αστυνομικού δελτίου καταλαμβάνουν  καθημερινά πλέον οι επιθέσεις  με θύματα ανυπεράσπιστα γεροντάκια  σε κάθε γωνιά της χώρας.  Οι ηλικιωμένοι αποτελούν εύκολους στόχους για κάθε λογής θρασύδειλο –συχνά, μάλιστα, γυναίκες!- που επιδιώκει να βγάλει «μεροκάματο» κλέβοντας, εξαπατώντας ή ακόμη και ληστεύοντας αδύναμους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους!
   *** Δύο  αδίστακτοι κακοποιοί εισέβαλαν φορώντας κουκούλες στο σπίτι ενός 79χρονου στην περιοχή «Κάμπος» του δημοτικού διαμερίσματος Ασπροκκλησίου Θεσπρωτίας και, με την απειλή μαχαιριού, τον ανάγκασαν να τους παραδώσει 50.000 ευρώ! Αμέσως μετά, οι δράστες έδεσαν και φίμωσαν τον ηλικιωμένο και διέφυγαν ανενόχλητοι με το αυτοκίνητό του, το οποίο βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο.
 *** Στον Μαλώνα της Ρόδου, δύο γυναίκες τρύπωσαν στο σπίτι ενός 88χρονου από την ανασφάλιστη πόρτα και άρπαξαν 630 ευρώ από το πορτοφόλι του! Ο γέροντας τις είδε και προσπάθησε να τις σταματήσει, χωρίς φυσικά να τα καταφέρει.
 *** Στον  Αρχάγγελο Ρόδου, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πάλι δύο γυναίκες «βούτηξαν» μέσα από το πορτοφόλι ενός 76χρονου 800 ευρώ! Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στην περιοχή δρα σπείρα από τσιγγάνες και τις αναζητά.

     *** Στο Μαυρομάτι Μεσσηνίας δύο άγνωστοι εισέβαλαν στην κατοικία ενός ηλικιωμένου και, αφού τον χτύπησαν άγρια, του έκλεψαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Ο άτυχος γέροντας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

     *** Στο Ηράκλειο Κρήτης, ένας άγνωστος άνδρας εμφανίστηκε σε έναν 80χρονο και τη σύζυγο του παριστάνοντας τον ασφαλιστή του γιου του και ισχυρίστηκε ότι τον είχε στείλει εκείνος για να εισπράξει 600 ευρώ για τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου του. Οι ηλικιωμένοι του έδωσαν τα χρήματα και εξαφανίστηκε, αλλά λίγο αργότερα έφτασε ο γιος τους που αποκάλυψε την απάτη και την κατήγγειλαν στην Αστυνομία.

    *** Στο Αίγιο, δύο απατεώνες δεν δίστασαν να πλησιάσουν μία ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στο… νεκροταφείο, όπου της συστήθηκαν ως εφοριακοί και της είπαν ότι αναζητούσαν τον γιο της για να τον συλλάβουν, επειδή χρωστούσε φόρους ύψους 3.000 ευρώ και άλλα τόσα από παλαιότερες οφειλές! Το ύφος τους ξεγέλασε την ηλικιωμένη που πείστηκε να τη συνοδεύσουν ως το σπίτι της για να πάρει το βιβλιάριο των καταθέσεων και να την πάνε στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη.