Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ένα νέο Κόσσοβο γεννιέται.Τουλάχιστον 2.000.000 μετανάστες.

Μερικά μόνο χρόνια μας χωρίζουν, τρία για την ακρίβεια, από το έτος κατά το οποίο οι μετανάστες θα ξεπεράσουν τα δύο εκατ. στη χώρα. Το 2014 ο αριθμός τους θα φτάνει τα 2.142.348 άτομα, σύμφωνα τουλάχιστον με απόρρητη έκθεση της ΕΛΑΣ, την οποία επικαλείται και δημοσιεύει η εφημερίδα "Ποντίκι".
Αν και πρόκειται για εκτιμήσεις, των οποίων η επιστημονική ορθότητα δεν μπορεί τουλάχιστον προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, από αυτά που διαβάζουμε στην έκθεση, αναφέρεται πως το 2014 ο αριθμός των μεταναστών θα είναι 2.142.348, ενώ το 2015 ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας θα φτάνει τα 14 εκατομμύρια, εκ των οποίων το 20% θα είναι νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες.
Η Αστυνομία φαίνεται ότι στηρίζεται στις πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές που επικρατούν στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, για να προβλέψει πως ο αριθμός των μεταναστών θα αυξηθεί δραματικά στη χώρα.
Παρ' όλα αυτά, υποστηρίζει πως το κυριότερο πρόβλημα που ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς είναι η ίδια η απουσία μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα, καθώς τονίζει πως:
“Βασικότερος λοιπόν πα­ράγοντας που συμβάλλει στο πρόβλη­μα της παράνομης μετανάστευσης, είναι οι ίδιες οι εσωτερικές συνθήκες στη χώρα μας που ευνοούν την παρά­νομη είσοδο και παρα­μονή, καθώς το ρίσκο σύλληψης και επαναπα­τρισμού είναι μικρό”.
Μάλιστα, αναφέρουν πως οι μετανάστες της πρώτης γενιάς “ειδοποιούν τους ομοεθνείς τους ότι είναι εύκολο να μπεις και να μείνεις στη χώρα”, γι' αυτό και οι υπόλοιποι το επιχειρούν.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι μετανάστες  δεύτερης και τρίτης γενιάς, έχουν συμβάλει στην αύξηση της εγκληματι­κότητας και της παραβατικότητας, ασχέτως αν έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν πλήρως στην ελληνική κοινωνία, αφού συμμετέχουν ενεργά στην εκπαίδευση, στη γνώση της ελληνικής γλώσσσας και τη διαμόρφωση των συλλογικοτήτων.
“Η αύ­ξηση των προσδοκιών, η μεταβολή της καταναλωτικής συμπεριφοράς, η επιβολή από τα ΜΜΕ άλλων αξιακών προτύπων και προταγμάτων έχουν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ανάλο­γης συνείδησης και συνθηκών διεκ­δίκησης βασικών δικαιωμάτων από τη 2η γενιά των μεταναστών, η οποία βιώνει πολύ διαφορετικά την αποστέ­ρηση.
Επειδή στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη ανδρωθεί μια “πραγματική” 2η γενιά μεταναστών που να έχουν γεννηθεί στη χώρα, εκτιμάται ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει αλλά έπο­νται”.