Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Αμερικανοί και Εβραίοι συντονίζουν το κράτος συνώνυμο της παρανομίας, την Αλβανία.

Συναντήσεις του αναπληρωτή ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Στάινμπεργκ με την αλβανική ηγεσία. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Στάινμπεργκ είχε σήμερα στα Τίρανα συνομιλίες με τον Αλβανό πρόεδρο Μπαμίρ Τόπι, τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, με κύρια θέματα τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών τον Μάιο και την έρευνα για τα αιματηρά επεισόδια της 21ης Ιανουαρίου.
Ο κ. Τόπι διαβεβαίωσε τον κ. Στάινμπεργκ ότι θα ξεκινήσει ο πολιτικός διάλογος ώστε να ξεπεραστεί η κρίση και θα υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στις 8 Μάιου στην Αλβανία.
Ο κ. Στάινμπεργκ τόνισε ότι πρέπει να γίνει εποικοδομητικός πολιτικός διάλογος με στόχο τη διατήρηση της δημοκρατίας και σεβασμό στην ανεξαρτησία των θεσμών σε μία χώρα που παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ειρήνης στα Βαλκάνια.
Ο κ. Στάινμπεργκ δήλωσε ότι η έρευνα για τα επεισόδια στις 21 Ιανουαρίου στα Τίρανα, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, συνεχίζεται και οι ΗΠΑ προσφέρουν τεχνική βοήθεια για μεγαλύτερη διαφάνεια.

Ο κ. Μπερίσα ευχαρίστησε τον Αμερικανό αξιωματούχο για τη βοήθεια των ΗΠΑ στην Αλβανία και για τη στήριξη στη διεξαγωγή έρευνας για τα επεισόδια.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Στάινμπεργκ ότι η πολιτική κρίση στη χώρα έχει τις ρίζες της στις εκλογές και στη διαφθορά και ζήτησε ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές.

http://www.kathimerini.grμε/ πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ