Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Έλληνα, δυστυχώς έβαλες το χεράκι σου για την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών .Το φιάσκο με τις απεργίες πείνας και καταλήψεις πέτυχε.

Συναντήσεις με εκπροσώπους και οργανώσεις μεταναστών, είχαν απόψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κος Γεώργιος Κουτρουμάνης, και η Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής για το μεταναστευτικό ζήτημα, κα Άννα Νταλάρα.
Οι συναντήσεις αυτές, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, γίνονται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που ξεκινά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για την ενημέρωση των φορέων των μεταναστών, σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την επικαιροποίηση των κριτηρίων που διέπουν την παροχή άδειας διαμονής σε όσους μετανάστες εργάζονται νόμιμα στη χώρα.
Το εισοδηματικό κριτήριο είναι ένα από τα κριτήρια της νομιμοποίησης των μεταναστών. Σήμερα, για την ανανέωση της άδειας παραμονής των νόμιμων μεταναστών απαιτούνται 151 ένσημα το χρόνο και οι φορείς των μεταναστών υποστηρίζουν, ότι εξαιτίας της ανεργίας, πολλοί μετανάστες δεν καλύπτουν το εισοδηματικό κριτήριο με αποτέλεσμα να καθίστανται παράνομοι.

Παρεμβάσεις για το θέμα έχουν κάνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αναδεικνύοντας παράλληλα και το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας που πλήττει κυρίως τους μετανάστες.

ΠΗΓΗ