Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ευαγγέλιο και κοράνι δίπλα, δίπλα.....!

«Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών» διαβεβαίωσε ο Γιώργος Πετρίδης.
«Παραδίδουμε ένα νοικοκυρεμένο δήμο σε μία άρρωστη αυτοδιοίκηση», είπε ο αποχωρών δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης
Την δέσμευσή του να αγωνιστεί για να βγει ο δήμος Κομοτηνής από την κρίση, κατέθεσε χθες στην πρώτη μεγάλη μέρα αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο νέος δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, που εμφανίστηκε κομψότατος και υγιέστατος μετά την περιπέτεια της υγείας του και την πνευμονία που τον είχε καθηλώσει, με όλο τον συνδυασμό του πανέτοιμος για τα δύσκολα και την ανάληψη των καθηκόντων του από την 1η Ιανουαρίου.
«Να βγάλουμε τον δήμο Κομοτηνής από την κρίση» ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε στα ΜΜΕ, ενώ χαιρέτησε με θερμή χειραψία τον απερχόμενο δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη που έφτασε εγκαίρως με τους συμβούλους του όπως και τους αρχηγούς των άλλων δημοτικών παρατάξεων που μετέχουν στο καλλικρατικό δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Πετρίδης και όλο το νέο δημοτικό συμβούλιο ορκίστηκαν πολιτικά, αναγνώστηκε ο όρκος, ενώ είχαν τοποθετήσει οι σύμβουλοι αναλόγως του θρησκεύματος στο Ευαγγέλιο και το κοράνι αντίστοιχα, ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος άλλου δόγματος ή άθεος να τελέσει διαφορετικά τον όρκο και όταν δεν υπήρξε, η διαδικασία ολοκληρώθηκε κατά τα προβλεπόμενα. Ακολούθησε η υπογραφή ενός εκάστου συμβούλου του σχετικού πρακτικού ενώ δημιουργήθηκαν πολλά πηγαδάκια όπου ήταν εμφανής η αμηχανία των νέων κυρίως συμβούλων οι οποίοι σύντομα θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός βεβαίως η διαδικασία λειτουργίας του καλλικρατικού δήμου είναι για όλους πρωτόγνωρη.
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ: «Με αφορμή τη σημερινή μας ορκωμοσία, θέλω να πιστεύω ότι για όλους μας αυτή, δεν αποτέλεσε απλά μια τυπική διαδικασία. Η σημερινή μέρα, εύχομαι να αποτελέσει το ορόσημο για έναν κοινό αγώνα όλων των συναδέλφων, όλων των παρατάξεων, απέναντι στη σκληρή συγκυρία που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Ο καθένας από τη δική του θέση και τη δική του σκοπιά βεβαίως. Σε ότι με αφορά προσωπικά αλλά και τους συμβούλους της Κοινωνίας Πολιτών, διαβεβαιώνω τους συνδημότες μας ότι έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης αλλά και των προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Είμαστε αποφασισμένοι, να δουλέψουμε σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να ανατρέψουμε στη διάρκεια της θητείας μας, την ζοφερή παρούσα εικόνα του Δήμου μας. Στην προσπάθεια αυτή, είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας θα είναι δίπλα μας, σε έναν αγώνα που θα δώσουμε με αποφασιστικότητα, πείσμα και κυρίως με αισιοδοξία και προοπτική».
Μετά την ορκωμοσία δηλώσεις έκαναν όλοι οι μετέχοντες αρχηγοί των συνδυασμών όπως η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, Νεκτάριος Δαπέργολας, Νίκος Φακιρίδης, Σταμάτης Μαρούδας. Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η Σοφία Μενεσελίδου, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων όπως και των δημοτικών επιχειρήσεων με τη νέα τους δομή, του ΔΗΠΕΘΕ κλπ θα ανακοινωθούν άμεσα από τον δήμαρχο που δίνει ρόλους σε πολλά νέα πρόσωπα.

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου
ΠΗΓΗ