Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Που είναι οι συνήγοροι του σιωνισμού από τα ΜΜΕ να μας πουν την γνώμη τους; Τρεις αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα σήμερα

Τρεις ημέρες πριν τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη μεγάλη ισραηλινή επιχείρηση «Συμπαγές Μολύβι» εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας που διήρκεσε 22 ημέρες και κόστισε τη ζωή σε 1417 ανθρώπους εκ των οποίων οι 926 άμαχοι, ισραηλινά μαχητικά εξαπέλυσαν αργά χθες τρεις αεροπορικές επιδρομές στην ίδια περιοχή.
Όπως έγινε γνωστό ισραηλινά F-16 που πετούσαν πάνω από την παραλιακό θύλακο έριξαν δύο πυραύλους σε σήραγγες για τις οποίες υπάρχουν υποψίες πως χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο όπλων στα σύνορα ανάμεσα στη νότια Γάζα και την Αίγυπτο.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, δήλωσαν μάρτυρες.
Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι υποστήριξαν πως οι σήραγγες χρησιμοποιούνται για τη λαθραία εισαγωγή αγαθών ως συνέπεια του αποκλεισμού που επιβάλλει εδώ και τρία χρόνια τώρα το Ισραήλ εναντίον της Γάζας, η οποία ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.
 Σύμφωνα με ιατρικές πηγές τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε μία τρίτη αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης που ανήκει στις Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε τις τρεις επιδρομές, λέγοντας πως πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση σε μία αυτοσχέδια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε νωρίτερα την Παρασκευή από οργανώσεις μαχητών της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ.

Σήμερα η Χαμάς, προειδοποίησε το Ισραήλ ότι εφόσον ξαναπληγεί με στρατιωτικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, τότε το εβραϊκό κράτος θα λάβει απάντηση σφοδρότερη, απ' όσο στο παρελθόν,ενώ κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση, ότι "κλιμακώνει την κατάσταση".

"Σιωπούμε επί δύο έτη, εκτιμώντας την κατάσταση, σήμερα είμαστε σήμερα ισχυρότεροι", τόνισε ο εκπρόσωπος των 'ταξιαρχιών αλ Κάσαμ', Αμπού Ομπέϊντα, μιλώντας κατά την 23η επέτειο από τη σύσταση της Χαμάς και των δύο χρόνων από την ισραηλινή επιχείρηση "Συμπαγές Μολύβι".

"Εχουμε ισχυρότερο οπλοστάσιο, πυραύλους και ρουκέτες. Κατασκευάζουμε μόνοι μας όπλα και εξασκούμεθα κάτω από πολύ δύσκολες και περίπλοκες συνθήκες" είπε και πρόσθεσε: "Συμβουλεύουμε τον εχθρό, να μη διαπράξει ηλιθιότητες".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr