Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Οι Πατρινοί ανησυχούν έντονα και φοβούνται.

Τρέμουν αφγανο-παλαιστινιακό πόλεμο
Σε «βραδυφλεγή βόμβα», τείνει να μετατραπεί το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα που ταλανίζει την αχαϊκή πρωτεύουσα, μετά τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο παραλιακό μέτωπο, μεταξύ αλλοδαπών διαφορετικών φυλών. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν προχθές το βράδυ ανάμεσα σε ομάδες που η μία τούς συμπαραστέκεται και η άλλη ζητεί την απομάκρυνσή τους.
Οι Πατρινοί ανησυχούν έντονα και φοβούνται πως τα γεγονότα θα επαναληφθούν, εάν δεν ληφθεί ειδική μέριμνα από την Πολιτεία, σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.
Η συμπλοκή μεταξύ ομάδων Αφγανών και Παλαιστινίων το απόγευμα της Πέμπτης είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων και την πρόκληση ζημιών σε περισσότερα από επτά οχήματα και σε δύο βιτρίνες καταστημάτων, καθώς και στην πέργκολα της πλατείας Δροσοπούλου.
Το γεγονός δε ότι και το απόγευμα της Παρασκευής τα πνεύματα παρέμεναν τεταμένα, καθώς διακόσιοι περίπου Αφγανοί, κρατώντας καδρόνια, πέτρες και μαχαίρια, ανά ομάδες κατευθύνονταν με άγριες διαθέσεις στον καταυλισμό των μεταναστών στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην Παπαφλέσσα, μαρτυρά πως το πρόβλημα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις!

Οι αστυνομικές δυνάμεις -από την πλευρά τους- έδωσαν «μάχη», για να αποτρέψουν νέα συμπλοκή Αφγανών και Παλαιστινίων. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, συνελήφθησαν 71 αλλοδαποί, ενώ έγιναν αθρόες προσαγωγές -ξεπέρασαν τις 150-, σε μια προσπάθεια να μη δοθεί η ευκαιρία στους μετανάστες να προκαλέσουν νέα επεισόδια, υπό τον φόβο άλλωστε της σύλληψης και της μεταφοράς τους σε καταυλισμούς μακριά από το λιμάνι της Πάτρας.

Προς Ιταλία
Οι μετανάστες έρχονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα, με στόχο να βρουν τρόπο να κάνουν το λαθραίο ταξίδι προς την Ιταλία, ενώ την ίδια ώρα τα κυκλώματα, προκειμένου να «θησαυρίσουν», τους υπόσχονται πως από την Πάτρα θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο λιμάνι και στις νταλίκες, για να περάσουν στην Ευρώπη.

Η μη ύπαρξη του ειδικού μηχανήματος τύπου σκάνερ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών τους δίνει ελπίδες ότι θα κρυφτούν στα ημιαξόνια των φορτηγών και θα περάσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ενώ το ζητούμενο, πλέον, γι' αυτούς είναι να βρουν την κατάλληλη θέση για να εισέλθουν στο λιμάνι!

Ο νέος δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, επικοινώνησε με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολο Κατσιφάρα, και αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, προκειμένου να ζητήσουν τη λήψη μέτρων. *
enet.gr