Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ξηλώνουν τη µισή Θεολογική Σχολή!

Ενα ολόκληρο πανεπιστηµιακό τµήµα ξηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος, λόγω οικογενειοκρατίας, οι φοιτητές του οποίου θα µετεγγραφούν σε άλλο!
Πρόκειται για µοναδική περίπτωση στην ελληνική και πιθανότατα στην παγκόσµια ακαδηµαϊκή κοινότητα: επίκειται λουκέτο στο Τµήµα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών επειδή, όπως διαπιστώθηκε από σειρά ελέγχων, «το διδακτικό του προσωπικό απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς όπως σύζυγοι, τέκνα, γαµπροί, κουµπάροι κ.ά.»!
Προχθές µε επιστολή του υφυπουργού Παιδείας προς τον πρύτανη του Πανεπιστηµίου Αθηνών ζητείται η γνώµη της Συγκλήτου για την άµεση κατάργηση του τµήµατος, τη µη περίληψή του στο Μηχανογραφικό ∆ελτίοτου ερχόµενου έτους και την ένταξητων φοιτητών του στο Τµήµα Θεολογίας του πανεπιστηµίου... Ο σχετικός φάκελος απεστάλη και στον εισαγγελέα για να επιβληθούν και ποινικές κυρώσεις.
Στην υπόθεση έχουν αναφερθεί από πέρυσι «ΤΑ ΝΕΑ» και ο Χρήστος Κάτσικας, δηµοσιεύοντας γνωµοδότηση του Νοµικού Συµβουλίου του Κράτους για τη δραστηριότητα της οικογένειας της κοσµήτορος της Θεολογικής Σχολής Ε.Χ. και του συζύγου της Π.Χ., καθηγητή και πρώην προέδρου του Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας, οι οποίοι φέρονται να έχουν «αποκαταστήσει» ακαδηµαϊκά τα τρία παιδιά τους, τον σύζυγο της κόρης τους, τοναδελφό του συζύγου της κόρης τους κ.ά...