Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Δημοψήφισμα στην Ελβετία για την επιστροφή των παρανομούντων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους. Λένε όχι στους μιναρέδες!

Σε νέο δημοψήφισμα σχετικά με την ζωή των αλλοδαπών που ζούν και εργάζονται στην Ελβετία καλούνται να συμμετάσχουν οι Ελβετοί πολίτες. Το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2010 και θα έχει ως ερώτημα για το αν θα πρέπει να επιστρέφουν πίσω στις χώρες καταγωγής τους οι μετανάστες (προσοχή δεν αναφέρει λαθρομετανάστες αλλά σε νόμιμους μετανάστες) που κατοικούν και εργάζονται στην Ελβετία στην περίπτωση που οι τελευταίοι δεν συμμορφώνονται με τους νόμους της χώρας.
Το προηγούμενο δημοψήφισμα αφορούσε το εαν επιτρέπεται το χτίσιμο μιναρέδων στα τζαμιά που λειτουργούν στην Ελβετία στο οποίο ο ελβετικός λαός με το πλέον δημοκρατικό τρόπο έκφρασης είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετος. Το αποτέλερσμα ήταν 57,5% κατα της κατασκευής μιναρέδων, με το εκλογικό σώμα να συμμετέχει σε ποσοστό 55%.
Στο νέο δημοψήφισμα ο ελβετικός λαός θα αποφασίσει εάν θα πρέπει να απελαύνονται εκείνοι οι μετανάστες που παραβιάζουν τους νόμους της Ελβετίας. Στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν όπως ισχυρίζονται τον δημοκρατικό χώρο δεν επιθυμούν τέτοιου είδους προτάσεις για τόσο σοβαρά θέματα. Άλλες χώρες άλλα ήθη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr