Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

"Ακρωτηριάζεται" λόγω οικονομικής κρίσης η στρατιωτική παράδοση της Ελλάδας.

Ακυρώθηκε λόγω κρίσης η δεξίωση για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων και αντί αυτού το ΥΕΘΑ θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει μουσική από τρεις στρατιωτικές μπάντες στο Ζάππειο. Στις 12:00 θα αρχίσει η συναυλία από τις 3 μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων (του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας) που περιλαμβάνει, εκτός από εμβατήρια, έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών αλλά και μουσική από τον ξένο κινηματογράφο όπως το Gonna Fly Now από την ταινία Rocky! Το πρόγραμμα θα κλείσει, ίσως εις πείσμα των καιρών, με το κλασικό εμβατήριο «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»…
Ενώ θα παίζουν μουσική, οι στρατιωτικές μπάντες θα προσφέρουν και θέαμα με τις συντονισμένες κινήσεις τους, καθώς οι μουσικοί που τις απαρτίζουν, είναι εξασκημένοι σε ασκήσεις ακριβείας. Μπορεί λοιπόν κάποιος να πάρει μια ιδέα για την υποδοχή που απολαμβάνουν στρατηγοί και ξένοι αξιωματούχοι που επισκέπτονται το ελληνικό πεντάγωνο.
Κόπηκε η δεξίωση λόγω κρίσης
Η συναυλία με τις στρατιωτικές μπάντες θα είναι και η μοναδική εκδήλωση για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς μάλιστα να κοστίζει ούτε ένα ευρώ. Το ΓΕΕΘΑ λόγω της οικονομικής κρίσης αποφάσισε την αναστολή της καθιερωμένης δεξίωσης που γινόταν στη Λέσχη Αξιωματικών με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής ηγεσίας, των ανώτατων αξιωματικών και των επίτιμων απόστρατων. Αύριο το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραστεί στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.