Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αντιπαράθεση για τζαμί και υπαίθριες προσευχές.

Για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα, αλλά και για τη μαζική προσευχή δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων σε 11 κεντρικές πλατείες του λεκανοπεδίου και στα Προπύλαια την Τρίτη μίλησαν την Τετάρτη στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ελλάδας Ναίμ Ελγαντούρ.
Ο κ. Ελγαντούρ δήλωσε ότι η μαζική προσευχή σε πλατείες δεν είναι κάτι καινούριο για τους μουσουλμάνους.
Στη Συρία οι Χριστιανοί κάνουν προσευχές στο μεγαλύτερο τζαμί της Δαμασκού υποστήριξε, ενώ τόνισε ότι η ανέγερση τεμένους είναι θέμα πολιτισμού για την Ελλάδα.
«Έχουν πρόβλημα με τη θρησκεία ή με τους μετανάστες;» αναρωτήθηκε.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι την Τρίτη σημειώθηκε μια πρόκληση έναντι του ελληνικού πληθυσμού με την κατάληψη δημοσίου κτηρίου.
«Η διοίκηση του ΟΑΚΑ ζητούσε 1750 ευρώ για να προσευχηθούν και επειδή δεν τους εδόθη δωρεάν αποφάσισαν να καταλάβουν τα προπύλαια και διάφορες πλατείες. Δεν νομιμοποιούνται να καταλάβουν τα προπύλαια» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
«Βεβαίως να θρησκεύονται αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο η Χριστιανική θρησκεία και το Ισλάμ, έχουμε επικρατούσα θρησκεία» σημείωσε.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ τόνισε ότι η ανέγερση τεμένους θα αποτελέσει πρόβλημα, καθώς θα μαζεύονται χιλιάδες μουσουλμάνοι όλοι σε ένα σημείο.