Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Οι Γερμανοί απορρίπτουν τον μεγάλο αδελφό του Street View

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Google ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 244.000 Γερµανοί ζήτησαν να µην αναγνωρίζονται οι οικίες τους στο πρόγραµµα Street View, το οποίο πρόκειται να αρχίσει στη Γερµανία τον επόµενο µήνα.
Σε δήλωση που εξέδωσε χθες, η Google αναφέρει πως τα αιτήµατα ανέρχονται στο 3% του συνολικού αριθµού των νοικοκυριών στις 20 µεγαλύτερες πόλεις της Γερµανίας, εικόνες των οποίων πρόκειται να δηµοσιοποιηθούν στο Ιντερνετ στο πλαίσιο του προγράµµατος χαρτογράφησης της εταιρείας, του Google Street View. «Ο µεγάλος αριθµός των ενστάσεων στο Google Street View δείχνει πως οι πολίτες θέλουν να αποφασίζουν ποια δεδοµένα τους δηµοσιοποιούνται στο Ιντερνετ», λέει ο Πέτερ Σάαρ, ο επικεφαλής της γερµανικής αρχής προστασίας προσωπικών δεδοµένων.
Οι γερµανικές αρχές ζήτησαν από την Google να επιτρέψει στους πολίτες να ζητούν να µην εµφανίζονται τα σπίτια τους στο Street View διότι η δηµοσιοποίηση εικόνων ιδιωτικών κατοικιών στο Ιντερνετ παραβιάζει την ιδιωτική ζωή.
Το πρόγραµµα Street View είναι αυτή τη στιγµή διαθέσιµο σε 23 χώρες, όµως η Γερµανία είναι η µόνη στην οποία οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν να αφαιρεθούν τα σπίτια τους πριν βγει το πρόγραµµα στο Ιντερνετ. Η εν λόγω υπηρεσία έχει επίσης αµφισβητηθεί εξαιτίας φόβων ότι άνθρωποι µπορεί να κινηµατογραφηθούν χωρίς τη συγκατάθεσή τους σε µέρη όπου δεν θα ήθελαν να τους δουν.

Στην Ισπανία
Στο µεταξύ, οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες πως η Google αντιµετωπίζει στην Ισπανία δύο δικαστικές έρευνες, καθώς µπορεί να διέπραξε πέντε αδικήµατα λαµβάνοντας, αποθηκεύοντας και µεταφέροντας στις ΗΠΑ δεδοµένα από χρήστες συνδεδεµένους σε δίκτυα Wi-Fi καθώς συγκέντρωνε υλικό για το Street View. Αν βρεθεί ένοχη, µπορεί να της επιβληθεί πρόστιµο ώς 2,4 εκατοµµύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ