Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Συμμορίτες, ενεργούν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

H Toυρκική Αστυνομία προχώρησε χθες στη προσαγωγή περίπου 40 υπόπτων, μεταξύ των οποίων αξιωματικών του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και στελεχών του συμβουλίου επιστημονικών ερευνών TÜBİTAK με την κατηγορία του εκβιασμού και της σύστασης συμμορίας ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις διενέργειας κατασκοπείας.
Σύμφωνα με το τουρκικό Τύπο, τα μέλη της συμμορίας είχαν καταγράψει με κρυφές κάμερες σεξουαλικές πράξεις υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων και στρατιωτικών και στη συνέχεια εκβίαζαν και απειλούσαν με την αποκάλυψη αυτών των «παρασπονδιών». Οι περισσότερες σεξουαλικές πράξεις αφορούσαν συνευρέσεις με εκδιδόμενες αλλά και ομοφυλοφιλικές σχέσεις, μεγάλο μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό ναύσταθμο της Τούζλα στη θάλασσα του Μαρμαρά. Η στοχοποίηση των θυμάτων είχε γίνει με βάση τις θρησκευτικές πεποιθήσεις (Αλεβίτες) και τις πολιτικές τους απόψεις (Ισλαμιστές). Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται αν σχετίζονται με την υπόθεση οι αυτοκτονίες δύο αξιωματικών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 45 οικίες αξιωματικών, στη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη την Άγκυρα και σε άλλες έξι πόλεις της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ