Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αστυνομικός αρνήθηκε να παραλάβει την "Κάρτα του πολίτη" - Προσφυγή στο Ευρωπαικό Δικαστήριο - Έδωσε το παράδειγμα και για τους υπόλοιπους Έλληνες

Η άρνησή του να παραλάβει την Κάρτα του Πολίτη, στοίχισε σε αστυνομικό με 19 έτη υπηρεσίας την απόταξη από την ΕΛΑΣ καθώς θεωρήθηκε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Κύμα συμπαράστασης μέσω διαδικτύου και εφημερίδων από την πλειοψηφία Ελλήνων πολιτών, οργανώσεων και φορέων, υποστηρίζουν ότι η Κάρτα Πολίτη παραβιάζει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθώς και την καταπάτηση προσωπικών δεδομένων. Θύελλα και στην ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει προκαλέσει η απόταξη απο την ΕΛΑΣ χωρίς δικαίωμα σύνταξης και αποζημίωση αστυνομικού που αρνήθηκε να παραλάβει την Κάρτα Πολίτη.
Ο αστυνομικός, που είναι πατέρας δύο παιδιών, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης και ενώπιον των ανώτατων αξιωματικών που το αποτελούν, δήλωσε ότι για θρησκευτικούς λόγους αρνείται να παραλάβει την κάρτα.
Το συμβούλιο αποφάσισε να αποτάξει από την ΕΛΑΣ τον αστυνομικό, καθώς η άρνηση παραλαβής δημόσιου εγγράφου πιστοποίησης ταυτότητας συνιστά βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα για αστυνομικό, ωστόσο ο δικηγόρος του δηλώνει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διότι όπως ισχυρίζεται παραβιάστηκε η αρχή του Συντάγματος για την ελευθερία του θρησκεύεσθαι.