Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Πως κατάντησε η Ελλαδίτσα μας. Συνεργασίες με τους Νο 1 δολοφόνους της υφηλίου. Γέμισε με πράκτορες της Μοσάντ η χώρα μας.

Η διήμερη επίσκεψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Αθήνα (16-17 Αυγούστου) χαρακτηρίζεται εκ των προτέρων ιστορική, γιατί είναι η μοναδική εδώ και πολλές δεκαετίες από Ισραηλινό Πρωθυπουργό στη χώρα μας.
 Επιπλέον, θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για τις ισορροπίες σε ολόκληρη την περιοχή, γιατί πραγματοποιείται με φόντο μία άνευ προηγουμένου ένταση στις σχέσεις Αγκυρας – Τελ Αβίβ κα ενώ φουντώνουν τα σενάρια περί αμερικανο-ισραηλινής επίθεσης εναντίον του Ιράν. Εμπεροι διπλωμάτες λένε ότι αν η Αθήνα δεν εκμεταλλευθεί και αυτή την ευκαιρία για να αναβαθμιστεί ο ρόλος της, τότε θα είναι άξια της τύχης της. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ήρθε μία απίστευτη αποκάλυψη να μετατρέψει την επίσκεψη σε θρίλερ: η ισραηλινή προοδευτική εφημερίδα HAARETZ έφερε στο φως (στις 13 Αυγούστου) την πληροφορία ότι την προετοιμασία του ταξιδιού έχει αναλάβει η Μοσάντ – οι πανίσχυρες μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ – επειδή οι διπλωμάτες της χώρας κατεβαίνουν σε απεργία.
 Είναι δε, τόσο αποφασισμένοι οι Ισραηλινοί διπλωμάτες, ώστε ο Πρέσβης στην Αθήνα δεν πρόκειται να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό της χώρας του στο Ελευθέριος Βενιζέλος!
 Αποτέλεσμα: άνθρωποι της Μοσάντ πηγαινοέρχονται εδώ και ημέρες στην Ελλάδα, έρχονται σε επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου και ζήτησαν τη βοήθεια του Γραφείου του Γ.Παπανδρέου για να κλείσουν ξενοδοχεία και να κανονίσουν τις μετακινήσεις του Μπ.Νετανιάχου. Ομως, δε σταμάτησαν εκεί: «Δε συζητούν μόνο τα πρακτικά ζητήματα της επίσκεψης, αλλά και την πολιτική ατζέντα», γράφει η HAARETZ. Και δεν βγήκε, μέχρι στιγμής, καμία διάψευση από την ελληνική πλευρά...

http://www.diplomatia.gr/