Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ο θρασύς κύριος..Ταγίπ Ερντογάν και η σιωπή μας

«Ο τουρκικός στρατός δεν είναι κατοχικός στην Κύπρο, αλλά βρίσκεται στο νησί για τις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιότητα της Τουρκίας, ως εγγυήτριας χώρας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια στην Ασία, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πληροφορία περί αποστολής ισραηλινού πλοίου στην Κύπρο, με σκοπό τη διαμαρτυρία για την κατοχή της Κύπρου. «Εάν το πλοίο αυτό πάει στη Νότια Κύπρο, το θέμα δεν μας αφορά», είπε, ενώ στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι πρόκειται περί διαμαρτυρίας για τα κατοχικά στρατεύματα, ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε: «Έτσι κι αλλιώς διαμαρτύρονται. Ο τουρκικός στρατός δεν είναι κατοχικός. Βρίσκεται εκεί για τη διασφάλιση της ειρήνης και λόγω των αναγκών, που σχετίζονται με την ιδιότητα της Τουρκίας ως εγγυήτριας χώρας.
 Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι απαράδεκτος. Εξάλλου, στρατιώτες υπάρχουν και στη Νότια Κύπρο».
Η παραπάνω είδηση δόθηκε χθες στη δημοσιότητα αλλά και πάλι δεν υπήρξαν αντιδράσεις από την Ελληνική κυβέρνηση, που φαίνεται πήρε απόφαση να συνεχίσει να σιωπά σε κέθε μορφή τούρκικης πρόκλησης και αμφισβήτισης εθνικών και διεθνών δικαίων. Γιατί η “εξήγηση” του τούρκου πρωθυπουργού “ξεχνά” φυσικά, την εισβολή στο νησί, τους νεκρούς, τους δολοφονημένους αιχμαλώτους, την αναγκαστική μετακίνηση Κυπρίων πολιτών, τα συρματοπλέγματα και την παράνομη εκμετάλλευση ξένων περιουσιών. Ξεχνά φυσικά, ο κ. Ερντογάν, τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ σχετικά με το πόσο παράνομη είναι η κατοχή του νησιού. Ξεχνά πως εκβιάζει επί δεκαετίες με την κάλυψη των ΗΠΑ, για να παραμείνει εκεί, δυνάστης.

Με θράσος εκατό πιθήκων, ο τούρκος πρωθυπουργός διαλαλεί την προκλητικήσταση του, κρυπτόμενος πρόσφατα πίσω από τον “πόνο” που του προκαλεί … Γάζα!

Ελληνική σιωπή…
Σε όλα αυτά η ελληνική πολιτική ηγεσία, κυβέρνηση κι αντιπολίτευση, σιωπούν αιδημόνως. Το πιθανότερο για να μην εκνευρίσουν τον τούρκο ηγέτη και στείλει, μέσω Μπασμπούγ, τα πλοία του στο… Φάληρο! Γιατί στο Σούνιο, έφτασαν! Κι όπως έγινε γνωστό χθες, από το ΓΕΕΘΑ, νωρίς το απόγευμα δύο τουρκικά F4 πέταξαν πάνω από τη φρεγάτα “Σαλαμίς” σε ύψος 150 μέτρων κατά παράβαση των διεθνών κανόνων και εγκυμονώντας κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων, δεδομένου ότι η φρεγάτα διαθέτει ελικόπτερο. Η φρεγάτα έπλεε 14 ναυτικά μίλια νοτίως της Χίου συμμετέχοντας στην άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού “Καταιγίς”. Ο σχηματισμός των τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως στις 16.15 νοτίως της Λέσβου και εξήλθε στις 16.38 μεταξύ Χίου και Σάμου. Τα επτά τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Ο τούρκος πρωθυπουργός, ο φίλος του κ. Παπανδρέου, δεν οροδεί προ ουδενός. Λέει ψέμματα, εμπαίζει αθώους, δολοφονεί αν απιτηθείδιαφωνούντες, διαλύει κόμματα, κλείνει στη φυλακή βουλευτές, απαγορεύει γλώσσες και πολιτισμούς, ήθη κι έθιμα, αρπάζει ξένες περιουσίες σαν καλός ισλαμιστής φονταμενταλιστής και για όλα αυτά, έχει καλυμμένη την πλάτη του από την Αμερικάνικη πολιτική.

Εμείς σιωπή! Μην ενοχλήσουμε τον… πασά!

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ
e-dragoumanos.gr