Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ισραηλινοί αντιγράφουν τους κώδικες άμυνας της Π.Α

Καλό θα είναι να μην χαιρόμαστε με τέτοιου είδους συνεργασίες και ενέργειες που αφορούν την άμυνα της χώρας και τα σύνορα μας.
Πρώτον και κυριότερων, πέρα από κάποια θετικά στοιχεία που μπορεί να δώσει μια τέτοια άσκηση, επι το πλείστον προδίδει κάθε αμυντική ενέργεια από θερμό επεισόδιο μέχρι κανονικό πόλεμο και εμπλοκή ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών με εχθρικά. Οι εποχές μπορεί να άλλαξαν και να εκσυγχρονίστηκαν αρκετές συνθήκες, αλλά μην ξεχνάτε ότι η μυστικότητα των μεθόδων ενός στρατού δεν πρέπει να παραχωρείται και σίγουρα ήταν και θα είναι η ποιο καλή συνταγή στον πόλεμο από την εποχή των Σπαρτιατών. Ηταν ανίκητοι οι Σπαρτιάτες και ακόμα δοξασμένοι, από την στρατιωτική πειθαρχία και τους μοναδικούς μυστικούς κώδικες που είχαν την στιγμή της μάχης!
Δεν ήταν τυχαίο ότι τα στρατιωτικά τους γυμνάσια, πραγματοποιούνταν σε απόκρημνες περιοχές του Ταϋγέτου, μακριά από τα βλέμματα των ξένων και με την εποπτεία πάντα της ‘κρυπτείας’.
Δεύτερον, καταρρίπτεται κάθε έννοια των συνόρων με την παραχώρηση του Αιγαίου σε Τουρκία, Ισραήλ, Γαλλία και οποιασδήποτε άλλης χώρας μέσω στρατιωτικών γυμνάσιων. Από ποια χρονολογία ξεκίνησαν τέτοιου Είδους ασκήσεις-συνεργασίες; Υπήρχαν ανέκαθεν; - Όχι ! Είναι και αυτό μέρος του ψυχολογικού πολέμου αλλα και λιθαράκι για το διαμελισμό του Αιγαίου. Κάποτε πετούσαν μόνο ελληνικά αεροσκάφη, έπλεαν μόνο ελληνικά πολεμικά πλοία, σήμερα αρκετές χώρες μαζί με εμάς, ΆΥΡΙΟ ;
Τρίτον, φίλοι μου μην γελιέστε, το Ισραήλ ήταν, είναι και θα παραμείνει ο καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας !!! Δεν το λέω εγώ αλλά η ιστορία .

Με μικτά σενάρια COMAO, CAP και air-refulling συνεχίστηκαν σε τρεις περιοχές του ελλαδικού χώρου οι ελληνοϊσραηλινές αεροπορικές ασκήσεις. Στο Βόρειο Αιγαίο στην περιοχή της Ψαθούρας, έγινε ανεφοδιασμός ελληνικών και ισραηλινών μαχητικών από αεροσκάφη τάνκερ Β707, στην Κεντρική Ελλάδα είχαμε ασκήσεις προσβολής στόχων επιφανείας και στο νότιο Ιόνιο ασκήσεις ναυτιλίας και εικονικές εμπλοκές. Αξιοσημείωτο: Η τουρκική Αεροπορία δεν τόλμησε να μπει στο Αιγαίο κατά τις ώρες της ελληνοϊσραηλινής άσκησης. H συγκεκριμένη φάση αφορούσε εναέριο ανεφοδιασμό στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά το απόγευμα σχηματισμός αποτελούμενος από 8 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησε 1 παράβαση των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 1 παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 4 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Σε ότι αφορά την άσκηση ΜΙΝΩΑΣ 2010, η εμπλοκή σε διάφορα σενάρια των ελληνικών F-16 με τα ισραηλινά F-15 αποτελούν ένα από τα πιό ενδιαφέροντα σημεία.
Οι Ισραηλινοί έχουν εντυπωσιαστεί από τις ικανότητες της Π.Α. και από τις δυνατότητες συνεργασίας με τους πιλότους της Π.Α. ακόμα και στα πιο ακραία σενάρια. Τα δέκα ισραηλινά μαχητικά (5 F-16 και 5 F-15) που εξορμούν από την 115 Π.Μ. στον Σούδα ενδιαφέρονται κυρίως για άσκηση με σενάρια COMAO (με μικτά πακέτα προστασίας-προσβολής) έναντι των «αμυνομένων» των οποίων το ρόλο παίζουτν ελληνικά μαχητικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr