Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η Τουρκία μας πιάνει στον ύπνο

Δυστυχώς φαίνεται ότι χάνουμε την εθνική μας υπόθεση και το Κυπριακό οδηγείται από το κακό στο χείριστο σημείο, από μέρα σε μέρα. Δεν χρειάζεται και πολύ μεγάλη εξυπνάδα για να καταλάβει και να εκτιμήσει κάποιος, το πόσο δύσκολη είναι η θέση της Κύπρου μας. Μας βάλλουν από παντού κι αντί να ευρισκόμαστε σε επιθετική διάταξη, ούτε και άμυνα δεν μπορούμε να προβάλουμε. Συνεχώς χάνουμε έδαφος κι ακόμη από το πολύ αυτονόητο δίκαιό μας. Εκεί που είμαστε τα θύματα, κινδυνεύουμε να γίνουμε οι θύτες, όπου ήδη σχεδόν είμαστε.
Το δίκαιο του παραλογισμού στη διεθνή σκηνή και ιδιαιτέρως στην Ε.Ε. κατίσχυσε του πραγματικού και πασιφανέστατου δικαίου μας.
Κι όλα αυτά κυρίως λόγω της δικής μας ατολμίας, αδιαφορίας, ηττοπάθειας, τεμπελιάς, άγνοιας, υπνηλίας και μέτριας ικανότητας για πολιτική διαχείριση. Εκεί όπου θα έπρεπε ο κάθε πολιτικός εντεταλμένος της Κυπριακής Δημοκρατίας να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και ενημέρωση για το καθετί που αφορά την εθνική μας υπόθεση και να κάνει τις ανάλογες παρεμβάσεις γι' αποτροπή των συνεχών και αναβαθμισμένων σχεδιασμών και οραμάτων της Τουρκίας, μας πιάνουν στον ύπνο. Μάλιστα δε, είναι τόση η εγκληματική αμέλεια και άγνοια των πολιτών εντεταλμένων μας στην Ε.Ε., που συνυπογράφουν έγγραφα μαζί με τους άλλους που μας σφάζουν.
 Εκεί που θα έπρεπε όλοι οι πολιτικοί εντεταλμένοι, Υπουργός Εξωτερικών, οι διάφοροι λειτουργοί του Υπουργείου εδώ και στην Ε.Ε., η δική μας Επίτροπος στην Ε.Ε. και άλλοι, να έχουν συνεχή συντονισμό, αλληλοενημέρωση και μάλιστα έγκαιρα και προληπτικά, μαθαίνουμε ότι πιάνονται στον ύπνο, αφήνοντας την Τουρκία να κερδίζει συνεχώς σε βάρος μας.

Πρόεδρε της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, δεν πάει άλλο αυτός ο ερασιτεχνισμός σ' αυτά τα θέματα, είδη φουντάραμε στο βάραθρο.

ΑΔΑΜΟΣ ΚΟΜΠΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ Λεμεσού