Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Για μια χούφτα ευρώ ο νομάρχης ζητά η Χίος να ανοίξει την αγκαλιά της στην Τουρκία...

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γεώργιο Α. Παπανδρέου απέστειλε ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, με την οποία επικαλούμενος "τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ζητά να εξεταστεί το θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες". Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην πανεθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού. Ειδικά για τα ακριτικά νησιά μας, η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί σημαντική παράμετρο της συνολικής αναπτυξιακής προσπάθειας που καταβάλλεται από επιχειρήσεις και τοπικούς φορείς, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πολυδώρου.
Ένα τέτοιο μέτρο θα είχε ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τουριστικής κίνησης των νησιών μας δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νομάρχης.
Το νομάρχη Χίου δεν φαίνεται να τον απασχολεί κανένα πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Ούτε το γεγονός ότι μπορεί το νησί του να κατακλυστεί από μόνιμους Τούρκους κατοίκους. To μόνο που τον ενδιαφέρει είναι "η ανάπτυξη του τουρισμού" η οποία μπορεί κατ'αυτόν να προέλθει μόνο από την Τουρκία.
 Το γιατί οι πραγματικοί Τούρκοι τουρίστες θα προτιμήσουν την Χίο που οι τιμές είναι 50% ακριβότερες από την χώρα τους δεν μας το λέει.

Όλα αυτά για μια χούφτα ευρώ. Βέβαια, κάτι μας λέει ότι ο νομάρχης της Χίου δεν έχει ενεργήσει μόνο του. Κάποια κυβερνητικά κέντρα ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την κατάργηση της βίζας από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Άφεριμ!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr