Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Νέο παραλήρημα State Department κατά Ελλάδας. «Οι Εβραίοι-Όλη η αλήθεια»

Αναφορά σε«ΕΚ» και Πλέυρη με πλήρη εναρμόνιση της αμερικανικής πολιτικής και των εν Ελλάδι ΜΚΟ
Την τιμητική μας είχαμε πάλι στην ετήσια έκθεση του State Department για την Ελλάδα! Η έκθεση αναφέρεται για τρίτη συνεχή χρονιά στον «Ελεύθερο Κόσμο», με αφορμή το δικαστήριο με τους εν Ελλάδι Εβραίους, στη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της εφημερίδας μας αλλά και του Κώστα Πλεύρη, το 2007.
Μάλιστα, γίνεται υπόμνηση του ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναίρεσε την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον Κώστα Πλεύρη, για το βιβλίο του «Οι Εβραίοι-Όλη η αλήθεια». Και φυσικά σημειώνεται το ότι εισαγγελέας ζήτησε από τον Άρειο Πάγο «ακύρωση» (ώστε η απόφαση στην παραπάνω υπόθεση να μη θεωρείται δεδικασμένο) και ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την υπόθεση εκκρεμούσε.
 Σημειωτέον ότι ο «Ελεύθερος Κόσμος» είναι η μόνη εφημερίδα στη χώρα μας που αναφέρεται ονομαστικά στην ετήσια έκθεση. Εδώ, μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Εθνικά διαβρωτική η δράση των ΜΚΟ στη χώρα
Η έκθεση αναφέρεται σε σχεδόν κάθε κατηγορία που έχει εξαπολυθεί δια μέσου του Τύπου ή άλλης οδού από μη κυβερνητικές οργανώσεις, αναδεικνύοντας τον πραγματικό τους ρόλο: το διαβρωτικό τους έργο, ως των σύγχρονων Δούρειων Ίππων της Νέας Τάξης Πραγμάτων και τη μεγάλη «συμβολή» τους στην προώθηση της παγκοσμιοποίησης και της ελευθεριότητας ως τρόπου ζωής και κοινωνικοπολιτικής αντίληψης. Μόνο και μόνο η καταγραφή και εν μέρει και υιοθέτηση όλων των καταγγελιών από τον αμερικανό παράγοντα, λέει πολλά.

Το περιεχόμενο
Οι υποθέσεις και καταγγελίες «αστυνομικής βίας» κατά μειονοτήτων, λαθρομεταναστών, τσιγγάνων και αριστεριστών «διαδηλωτών», χωρίς να παρακολουθείται μάλιστα και η εξέλιξή τους, μονοπωλούν την έκθεση του State Department. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στην υπόθεση της δήθεν βεβήλωσης του Κορανίου (που προκάλεσε ταραχές), όπου αν και παρατίθενται τα αρχικά «στοιχεία» των «ρεπορτάζ», δεν γίνεται αναφορά στο όλο ψεύδος που αποκαλύφθηκε, στη χειραγώγηση της υπόθεσης από τον αριστερό Τύπο και στη σύλληψη αργότερα του Σύριου καταγγέλλοντα για εγκληματικές πράξεις. Το ίδιο γίνεται και με τα «μύρια» που προσάπτουν θρησκευτικές μειονότητες (μέχρι και οι Μπαχάι αναφέρονται, ενώ, δίδεται έκταση στις «καταγγελίες των σαϊεντολόγων» ) στις ελληνικές αρχές, αλλά και ο κάθε πικραμένος για την αντιμετώπιση που έχουν οι μετανάστες στην Ελλάδα. Συνεχείς οι αναφορές σε «κακοποιήσεις» λαθρομεταναστών από αστυνομικούς και λιμενικούς, χωρίς την παραμικρή αναφορά στα προβλήματα που οι απρόσκλητοι επισκέπτες δημιουργούν. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στην Πάτρα, αν και γενικότερα δεν υπάρχει καμία αναφορά στην κλιμάκωση της εγκληματικότητας από τη δράση αλλοδαπών κακοποιών. Εδώ, εντύπωση μας προκάλεσε η αμερικανική εμμονή, δεδομένης της σκληρής αντιμετώπισης που υφίστανται οι λαθρομετανάστες στις ΗΠΑ. Δύο μέτρα και δύο σταθμά...

Η έκθεση είναι μονόπλευρη, παρά τις ήπιες και «προσεκτικές» διατυπώσεις, ενώ από την εισαγωγή στα διάφορα κεφάλαια φαίνεται ότι πολλές κατηγορίες, υιοθετούνται. Είναι φανερό ότι ο αμερικανικός παράγοντας έχει μονόπλευρη ενημέρωση, όπως και το ότι οι δημόσιοι παράγοντες στην Ελλάδα αδιαφορούν και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό (δεν απαντούν στις αιτιάσεις των ΜΚΟ, δεν ενημερώνουν, δεν ασχολούνται-αριστεροί δημόσιοι υπάλληλοι... ). Και αυτό το τελευταίο, είναι ιδιαίτερα λυπηρό. Πήξαμε στους κοπρίτες, στους αδιάφορους και στους αργόσχολους.

Κι όμως, οι ΜΚΟ δεν τα κατάφεραν...
Όμως, αυτή τη φορά, τα πράγματα ίσως να μην πήγαν τόσο καλά. Οι Αμερικανοί έχουν τα δικά τους κριτήρια και κάποια στοιχεία στην έκθεση, ήταν αν μη τι άλλο «θετικά» για την ελληνική πλευρά. Η «πολιτική ορθότητα» των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, δεν πέρασε εξ' ολοκλήρου στην αμερικανική, που διατηρεί φυσικά τα δικά της κριτήρια. Και εξηγούμαστε: τις καθ' όλα αρνητικές (αλλά σύντομες, γενικές και άνευ στοιχειοθέτησης) «πληροφορίες» για «Μακεδόνες» και «Αρβανίτες» που ομιλούν γλωσσικά ιδιώματα και επιθυμούν την αναγνώρισή τους ως «μειονότητες» ή «γλωσσικές μειονότητες», αλλά και στην παράθεση των τουρκικών «καταγγελιών» για την περίπτωση της αυτοαποκαλούμενης «τουρκικής ένωσης Ξάνθης», αλλά και των σκοπιανών για ανάλογη περίπτωση («Σπίτι Μακεδονικού Πολιτισμού») στη Μακεδονία μας (Φλώρινα) από το Ουράνιο Τόξο, διαδέχθηκαν άλλες αιτιάσεις, που δείχνουν προς Άγκυρα μεριά...

Πριν πάμε στα της μουσουλμανικής μειονότητας: οι αναφορές σε «μακεδονική μειονότητα», είναι πιο προσεκτικές και αν και υπάρχουν στην έκθεση οι ανόητες αιτιάσεις του «Ουράνιου Τόξου», αλλά και αναφορά στη διακοπή της «παρουσίασης» του «μακεδονικού λεξικού» στην Αθήνα, τουλάχιστον αναφέρονται και οι ελληνικές θέσεις. Οι Αμερικανοί λένε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνώρισε την ύπαρξη "μακεδονικής" γλώσσας, υπογραμμίζοντας ότι μια μικρή ομάδα Σλαβόφωνων επέμεναν να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» και ότι πρόκειται για ένα χαρακτηρισμό «που προκάλεσε ισχυρή εναντίωση από άλλους πολίτες». Εδώ, οι Αμερικανοί διευκρινίζουν ότι σύμφωνα με τις ελληνικές θέσεις, 2,2 εκατομμύρια εθνικά και γλωσσολογικά Έλληνες, αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες.

Χαστούκι στην Άγκυρα
Η Τουρκία μάλλον δεν θα χάρηκε με την έκθεση για την Ελλάδα... Συγκεκριμένα, στην έκθεση γίνεται αναφορά στην εφαρμογή της Σαρία στη Δυτική Θράκη, στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στα δικαιώματα των γυναικών στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά και στις επιθέσεις των σουνιτών κατά της μειονότητας (στους κόλπους των μουσουλμάνων) των περίπου 3000 Αλεβιτών (οι τελευταίοι καταγγέλλουν μέχρι και κατάληψη των χώρων λατρείας τους από τουρκόφωνους σουνίτες και παρεμβάσεις για να μην πραγματοποιούν τις γιορτές τους!). Επίσης, υπάρχει αναφορά στις σκληρές πιέσεις από τουρκογενείς κατά των Πομάκων, ώστε οι τελευταίοι να μην αναδεικνύουν την πομακική τους ταυτότητα.

Εδώ, γίνεται μάλιστα επίκληση της καταδίκης δύο δημοσιογράφων της μειονοτικής εφημερίδας «Millet», που έβαλλαν κατά των Πομάκων, προσπαθώντας να σπείρουν το μίσος στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας, εναντίον τους.

Σημαντική είναι και η επίκληση δικαστικών αποφάσεων, που ανατρέπουν αποφάσεις του μουφτή βάσει της Σαρία, που είναι ασύμβατες με τους ελληνικούς νόμους και τα «διεθνή στάνταρντ» και δεν δίνουν μάλιστα και το δικαίωμα έφεσης. Επίσης, γίνεται αναφορά στους γάμους μεταξύ ανδρών και μικρών κοριτσιών στους κόλπους των κοινοτήτων των τσιγγάνων και τους μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης (για κορίτσια που σε κάποιες περιπτώσεις είναι μόλις 13 ετών, με επίκληση μάλιστα αναφορών του ΟΗΕ!). Εδώ, αναφέρεται τοποθέτηση των νόμιμων μουφτήδων, που είπαν ότι δεν επιτρέπουν γάμους σε κορίτσια κάτω των... 15 ετών, ώστε να τα προστατέψουν, ενώ έχουν ζητήσει και την ετυμηγορία εισαγγελέα για κορίτσια ηλικίας από 16 ως 18 ετών.

Ρατσισμός και κατά λεσβιών
Τώρα, προσέξτε: μαθαίνουμε λοιπόν από την έκθεση, ότι βάσει των ελληνικών νόμων, η ηλικία από την οποία επιτρέπεται το συναινετικό σεξ, είναι τα 15 έτη για τους ετεροφυλόφιλους και τα 17 για τους ομοφυλόφιλους άντρες. Στην έκθεση λοιπόν διευκρινίζεται ότι υπάρχει νομικό κενό, καθώς δεν προσδιορίζεται η ηλικία από την οποία επιτρέπεται το... λεσβιακό σεξ! Ακαμάτες Έλληνες νομοθέτες! Δεν προνόησαν! Και εδώ υπάρχει αναφορά στην καταγγελία της ΜΚΟ ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας), που στηλιτεύει το ότι έχει οριστεί μεγαλύτερη ηλικία για συναινετικό σεξ για τους ομοφυλόφιλους άντρες, ενώ δεν υπάρχει νομοθετική αναφορά για τις λεσβίες και αυτό συνιστά... διάκριση!

Χριστόφορος Πετρίδης

http://www.elkosmos.gr/