Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η εκκλησιαστική εδαφική μας ακεραιότητα ἔχει περιορισθῆ!

Και στο Αίγιο γιορτάσαμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, παρά το γεγονός ότι η καρδιά μας είναι πληγωμένη από τα "καμώματα" τοῦ Οικουμενικοῦ Πατριαρχείου! Θα θέλαμε να έχουμε την ψυχική ηρεμία, ώστε να βιώσουμε το βαθύτερο νόημα των ημερών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Να σκύψουμε στους ηρωϊκούς αγώνες των αγίων και θεοφόρων Πατέρων της αγίας Ορθοδοξίας, οι Οποίοι έδιναν μάχες όχι βέβαια για να επαυξήσουν τήν κυριαρχία τους ως άτομα ή ως θεσμός, αλλά για να κατισχύσει η Ορθοδοξία έναντι των εχθρών της.
Σε καιρούς χαλεπούς ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαίος, αντί να αναλίσκεται για να στηρίξει τον Ἐλληνα Ορθόδοξο πιστό στην πίστη του, εκδαπανάται για το πώς θα επεκτείνει τα λεγόμενα εκκλησιαστικά "κυριαρχικά του δικαιώματα" εις βάρος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αντί δηλ. να μας οικοδομεί καί να μας στηρίζει με την αγία βιοτή Του, με την ταπείνωσή Του, με την πατρική Του αγάπη, σκανδαλίζει τον Ελληνικό Λαό καί συγχρόνως προδίδει τον έως χθές πιστό Του φίλο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο καί εκταράσσει την Εκκλησία της Ελλάδος. Έρχεται κοντά μας όχι ως Πατέρας, αλλ' ως κατακτητής! Η εκκλησιαστική εδαφική μας ακεραιότητα ἔχει περιορισθῆ! Αγωνίζεται για να κρίνει ένα αδελφό μας Αρχιερέα, που καταδικάσθηκε και φυλακίσθηκε για υπεξαίρεση, και ξύνει πληγές μόνο και μόνο για να μη παραθεωρηθή το δικαίωμα του "εκκλήτου"! Ας χαθούν μυριάδες ψυχές πιστών, που σκανδαλίζονται, αρκεί το Πατριαρχείο να μη απωλέσει τα δικαιώματά του! Η παραφροσύνη έφθασε σε ακραία όρια!

Ένα μόνο θα μπορούσε να πράξει ο Πατριάρχης μας: Αντί να ξαναφέρνει στην επικαιρότητα το θέμα, ώφειλε να ρίξει τον πατριαρχικό του μανδύα και να καλύψει το ζήτημα, ώστε νά ξεχασθή το όλίσθημα ενος Αρχιερέως, από το οποίο κατασκανδαλίσθηκε το Πανελλήνιο! Αντ΄αυτού αναστατώνει το σύμπαν! "Γαία πυρί μειχθήτω"! αρκεί το Πατριαρχείο να επικυρώσει τα δικαιώματά του, τα οποία, σημειωτέον, ουδείς αμφισβητεί. Στο καταλυτικό αυτό έργο του, δυστυχώς, έχει εξασφαλίσει υποστήριξη εκ των έσω. Με τις κατά καιρούς θορυβώδεις εμφανίσεις του στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει πέμπτη φάλαγγα! Μία αθηναϊκή εφημερίδα χθές, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, παρουσίασε τις οβιδιακές μεταμορφώσεις Ελλήνων Ορθοδόξων Ιεραρχών, οι οποίοι έχουν δημιουργησει καριέρα μετακινούμενοι από το αντι- στο υπερ-πατριαρχικό στρατόπεδο....

_____Εμείς λοιπόν εδώ στο μικρό Αίγιο γιορτάσαμε μεγαλοπρεπώς την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Εκτός από τήν λαμπρή πρωϊνή θεία λειτουργία, στην οποία προεξῆρχεν ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Προκόπιος, τό βράδυ γιορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς η νίκη της Ορθοδοξίας στον Κατανυκτικό Εσπερινό. Έψαλλε κατανυκτικά καί πολύ ωραία η "Χορωδία της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Πατρῶν" μέ Χοράρχη τόν κ. Χαράλαμπο Θεοτοκάτο, τον δε θείο λόγο εκήρυξεν ο δόκιμος χειριστής του κηρύγματος, έμπειρος καί αγιασμένος κληρικός από τόν Πειραιά, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Δορμπαράκης μέ ένα πολύ πνευματικό θέμα. Σας προσφέρουμε το κείμενο αυτό για μια βαθύτερη θεώρηση.

______Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον π. Γεώργιο για την ομιλία του, στον κ. Βέργο, Πρόεδρο της Χορωδίας των Πατρών, τον κ. Θεοτοκάτο, Χοράρχη, και σε όλα τα Μέλη της Χορωδίας. Επίσης καί στον λαμπρό Συνεργάτη μας Καθηγητή κ. Τάκη Σπηλιόπουλο, υπεύθυνο του Ραδιοσταθμού μας, για την αναμετάδοση του Κατανυκτικού Εσπερινού.

______Δόξα και τιμή και προσκύνησις στον Πανάγαθο και Φιλάνθρωπο Τριαδικό Θεό καί Πατέρα μας, που μας αξίωσε να γεννηθούμε Ορθόδοξοι καί Έλληνες!

Καλή Τεσσαρακοστή

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Ambrosios