Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Έφεραν την Τουρκιά στο κέντρο της Αθήνας. Πού΄σε Κολοκοτρώνη να τρελαθείς !

Με πρωτοβουλία του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης, διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, η 9η Οικονομική Συνάντηση των Ελληνικών Νησιών του Αιγαίου και των Τουρκικών Παραλίων του Αιγαίου.
Η παρουσία της «πράσινης» κυβέρνησης των Αθηνών ήταν έντονη, καθώς ως ομιλητές συμμετείχαν η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης. Εκεί λοιπόν, με τον Γιώργο Παπανδρέου στις οθόνες να χορεύει το γνωστό αντιαισθητικό τσιφτετέλι ενώπιον του Ισμαήλ Τζεμ και τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας Ζαφέρ Καγκλαγιά να προτείνει «διμερή συνεργασία» για την υπέρβαση της κρίσης, κάποιοι, κατόπιν σχετικής προτροπής του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης,
 συνέλεγαν υπογραφές υπέρ της άκρως παράλογης εκστρατείας... «στο Αιγαίο να μην πετάνε μαχητικά αεροπλάνα»!

Και όλα αυτά συνοδεύονταν από ανάλογα φυλλάδια! Κι όλα αυτά, την ώρα που οι προκλήσεις των Τούρκων συνεχίζονται στο Αιγαίο, θέτοντας σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Μας ζητούν δηλαδή ανοικτά, να καταθέσουμε τα όπλα!

Αεροπορικά αίσχη .
Στην εκδήλωση, οι επισκέπτες λάμβαναν φακέλους, στους οποίους περιλαμβάνονταν φυλλάδια των τουρκικών αεροπορικών εταιρειών SunExpress και Pegasus Airlines. Η τελευταία, όπως όλες οι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες, εκτελεί πτήσεις και στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με περσινά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», υπήρξε μεθόδευση για την αεροπορική σύνδεση Αθηνών και κατεχομένων, με transit στη Σμύρνη, εξέλιξη που είναι φυσικά εξαιρετικά επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Μάλιστα, το «Πρώτο Θέμα» είχε κατηγορήσει ανοικτά την τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι «η εκκωφαντική σιωπή της Άγκυρας σήμερα ερμηνεύεται εύκολα: η τουρκική πλευρά με τη συναίνεση (ή την ανοχή) της τέως υπουργού Εξωτερικών κατάφερε να εξασφαλίσει την αεροπορική σύνδεση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου (Ercan στην τουρκική γλώσσα) στην κατεχόμενη Κύπρο με το διεθνή αερολιμένα Αθηνών!»

Όσον αφορά στην Pegasus Airlines, το «Πρώτο Θέμα» είχε γράφει ότι η τουρκική εταιρεία «διαφημίζει ήδη και μάλιστα στην ελληνική αγορά ότι οι επιβάτες που επιλέγουν τα αεροσκάφη της τα οποία συνδέουν την Αθήνα με τη Σμύρνη, μπορούν να συνεχίσουν την πτήση τους με ανταποκρίσεις στο «εσωτερικό» δίκτυο της Τουρκίας. Οι πόλεις στις οποίες μπορούν να ταξιδέψουν οι Έλληνες (αλλά και όσοι επισκέπτες επιλέγουν την Pegasus) περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα Άδανα, την Άγκυρα, αλλά και τη Λευκωσία! Και επειδή ως γνωστόν στην κυπριακή πρωτεύουσα δεν λειτουργεί αεροδρόμιο, είναι προφανές ότι οι Τούρκοι αναφέρονται στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου (ή αλλιώς Ercan), κρύβοντας εντέχνως ότι... η Αθήνα έχει συνδεθεί αεροπορικώς με το ψευδοκράτος!...

Η Α4 Διεύθυνση παρετήρησε ότι «ως προς το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν η παράμετρος πραγματοποίησης πτήσεων από τουρκικούς αερομεταφορείς στην κατεχόμενη Κύπρο (στο Ercan)... Παρά την έγκαιρη επισήμανση της παγίδας που έστηναν οι Τούρκοι, συγκεκριμένοι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του υπουργείου Εξωτερικών όχι μόνο απέκρυψαν τη μείζονα υποχώρηση έναντι της Τουρκίας αλλά και φρόντισαν να συγκαλύψουν την έναρξη πτήσεων στον άξονα Αθήνα - Σμύρνη - Ερτζάν (Τύμπου)... Προφανής σκοπός τους να αποσιωπηθεί η έναρξη πτήσεων από την Ελλάδα στο ψευδοκράτος... Είναι απολύτως ενδεικτικό των προθέσεων της Άγκυρας, το γεγονός ότι στην πανηγυρική πρώτη πτήση της Pegasus προς την Αθήνα (την προηγούμενη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου), στο αεροσκάφος που απογειώθηκε από τη Σμύρνη επιβιβάστηκε και ο κ. Τζεσούρ Σερτ, ο δημοσιογράφος που το 1996 κατέβασε από τα Ίμια την ελληνική σημαία και ύψωσε την τουρκική».

Διαφημιστικό-πρόκληση
Τώρα: στο φάκελο που μοιραζόταν στους προσερχόμενους και στους μετέχοντες, περιλαμβανόταν και το πολυτελές περιοδικό της Pegasus Airlines, όπου υπάρχει χάρτης με την προκλητική ένδειξη «KKTC» για το ψευδοκράτος και λεπτομέρειες για τις «εσωτερικές» πτήσεις στα κατεχόμενα και τα ξενοδοχεία όπου μπορεί κάποιος να μείνει εκεί.

Όπως επίσης και το εμετικό φυλλάδιο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης, με τίτλο «Μια θάλασσα ειρήνης δύο λαοί», όπου προσπαθούν να μας... αφοπλίσουν, με τίτλους όπως «Στο Αιγαίο να μην πετάνε μαχητικά αεροπλάνα», θέμα για το οποίο μάζευαν υπογραφές.