Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Μεντβέντεφ και Κουστουρίτσα τιμήθηκαν από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία .


Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα τιμήθηκαν σήμερα από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για την "ενίσχυση της ενότητας των ορθόδοξων λαών", μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο πατριάρχης Κύριλλος απένειμε βραβείο στον επικεφαλής του ρωσικού κράτους για την συνεισφορά του στην "καρποφόρα ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και κράτους", στη διάρκεια τελετής στον Καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.
"Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, το κράτος και η Ορθόδοξη Εκκλησία έχουν συνεργαστεί με καρποφόρο τρόπο στον τομέα της εκπαίδευσης των νέων, και τη διατήρηση των εθνικών παραδόσεων", δήλωσε ο Μεντβέντεφ.
Ο ίδιος είπε ότι θα προσφέρει τα χρήματα που συνοδεύουν το βραβείο σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που είναι υπεύθυνη για την ανοικοδόμηση μιας μονής και μια σειρά από ορφανοτροφεία.
Το χρηματικό έπαθλο κυμαίνεται από 20.000 έως 50.000 δολάρια. Ο Εμίρ Κουστουρίτσα τιμήθηκε για "την ανάπτυξη του σερβικού κινηματογράφου, του πολιτισμού και των πνευματικών παραδόσεων".
Η ρωσική εκκλησία τίμησε επίσης με βραβείο τον "Κατόλικος" (Πατριάρχη) Καρέκιν II, επικεφαλής της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας (Ορθόδοξη) για την "προώθηση των χριστιανικών αξιών".

http://www.express.gr/