Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Στην Ρωσία το κράτος χρηματοδοτεί και στηρίζει εκκλησιές και τα μοναστήρια ενώ στην Ελλάδα 'κυνηγούν' την εκκλησιαστική περιουσία


Για το 2010, για την αναστήλωση των ναών και των μοναστηριών από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό θα διατεθoύν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ρούβλια,ανέφερε ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν.
Την Τρίτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, κ. Κύριλλο στη Μονή του Αγίου Δανιήλ. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας,Αλέξανδρος Αβντέεφ και ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας, Γιούρι Πετρόφ. Από την πλευρά του ο Α.Αβντέεφ παραδέχτηκε ότι αυτό το ποσό είναι κατά 23% λιγότερο από ό, τι είχε διατεθεί στον προϋπολογισμό του 2009.
«Αυτό, βέβαια,είναι λιγότερο από το 2009, αλλά δεν είναι λιγότερο από το 2008,ο οποίος ήταν καλός χρόνος από την άποψη των φορολογικών εσόδων και των δαπανών» - πρόσθεσε με τη σειρά του ο Πούτιν.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε ότι σήμερα ετησίως αναστηλώνoνται από 80 έως 100 εκκλησίες και άλλα κτίρια, στο χώρο μοναστηpιών. Ο Αβντέεφ,επίσης, ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός για το 2010 προβλέπει κάποια χρήματα για την αποκατάσταση των τζαμιών, συναγωγών και datsans. «Καταλαμβάνουν ένα μικρό χρηματικό ποσό, αλλά σαφώς δεχόμαστε τα αιτήματα και των άλλων θρησκειών», - είπε ο Υπουργός Πολιτισμού.