Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ο «λαθρομεταναστολάγνος» και οικουμενιστής Μητροπολίτης Μεσσηνίας εξηγεί τα αδικαιολόγητα.


Και ο μητροπολίτης 'πιπιλά' την καραμέλα της 'λέξης ακροδεξιός' για αυτούς που αγαπούν την πατρίδα.
Με σαφή τρόπο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μιλώντας στο tvxs, τάσσεται υπέρ της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν φοιτήσει στα ελληνικά σχολεία ενώ λέει πως δεν θα τον τιμούσε να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα εναντίον του στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα.
Ο μητροπολίτης που σήμερα χαρακτηρίζεται «λαθρομεταναστολάγνος» από την εφημερίδα αλλά και από στελέχη ακροδεξιών οργανώσεων τονίζει πως η εκκλησία δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανέναν και να τον αποκλείσει απο τους κόλπους της ενώ χαρακτηρίζει αστήριχτο τον ισχυρισμό δημιουργίας μουσουλμανικών μειονοτήτων σε όλη τη χώρα.

Αναφερόμενος σε άλλους ιεράρχες, που τάσσονται κατά της απόδοσης ιθαγένειας στους μετανάστες τονίζει πως ο καθένας δικαιούται να έχει τη γνώμη του αλλά υπενθυμίζει τη ρήση του Χριστού ότι «πάντες ένα είμαστε»...

Για «καθαρότητα της φυλής» μίλησε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος
Την ακραία αντίθεσή του στην πρόταση παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες εξέφρασε χθες ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων τόνισε την ανάγκη να τοποθετηθεί επισήμως η Εκκλησία για το ζήτημα και δηλώνει ότι η σιωπή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου «πλημμυρίζει με ανησυχία τις ψυχές πολλών, μεταξύ των οποίων και τη δική μας».

Ο Αμβρόσιος χαρακτηρίζει πρόχειρη και αβασάνιστη το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και, όπως προσθέτει, «η απόφαση αυτή δυναμιτίζει την εθνική μας συνοχή και την καθαρότητα της φυλής μας». Στους εθνικούς αγώνες και στους ήρωες της Επανάστασης αλλά και της Κατοχής αναφέρθηκε ο Αμβρόσιος και σημείωσε ότι «το ιερό καταπίστευμα της Ορθοδοξίας και της ελευθερίας,το οποίο μάς εχάρισαν οι προ ημών του ιερατείου πρόκριτοι,πολλοί εξ αυτών με το αίμα τους, δεν έχουμε το δικαίωμα να το μολύνουμε, αγαπητοί μου αδελφοί, με επίφαση τη “νεωτερικότητα”».

«Η ιστορία της Κύπρου, η καταστροφή τόσων και τόσων χριστιανικών ναών και μνημείων, καταδεικνύει, πλην των άλλων, ότι οι Τούρκοι, και γενικότερα όσοι φανατικοί μουσουλμάνοι όχι όλοι οι μουσουλμάνοι αλλά οι φανατικοί, επαναλαμβάνω- είναι ακόμη βάρβαρος λαός. Δεν σέβονται ούτε την ιδιαιτερότητα του άλλου, ούτε τα θρησκευτικά μνημεία, ούτε γενικότερα τον πολιτισμό. Δεν αναγνωρίζουν ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε επίσης ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Ο Αμβρόσιος στράφηκε στη συνέχεια στην υπόθεση του μαθητή Οδυσσέα Τσενάι, του μαθητή που αρίστευσε σε ελληνικό σχολείο αλλά δεν του επετράπη το να σηκώσει την σημαία στην παρέλαση καθώς είναι αλβανικής καταγωγής. «Πληροφορούμαι», είπε ο Αμβρόσιος, «ότι το παιδί αυτό σήμερα πραγματοποιεί σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και ότι η αλβανική προπαγάνδα τον προορίζει ως αρχηγό πολιτικού σχηματισμού (δηλαδή κόμματος) στην Ελλάδα που θα υποστηρίζει τα αλβανικά συμφέροντα. Αν συμβεί αυτό “θα τον λουσθούμε”. Τότε όμως θα έχουμε φέρει εντός των τειχών, δυστυχώς, έναν καινούργιο κ. Σόρος. Θα ετοιμάσουμε λοιπόν εμείς με τα χέρια μας την αγχόνη στην οποία θα μας κρεμάσουν;».